Šabački bagerista pred sudom: Bager je bio simbol izgraditeljskog duha SNS 1Batinaši s kapuljačana napadaju demonstrante na mostu u Šapcu Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Pred tužilaštvom u Šapcu danas je nastavljen postupak protiv Dragana Milovanovića Crnog, koji je na ekološkom protestu u tom gradu zaustavio bager i udario vozača koji se kretao kroz narod. On se tereti za krivično delo nanošenja teške telesne povrede koje je naneo vozaču bagera, šabačkom naprednjaku Nebojši Stojićeviću Jarinu.

Milovanovićev advokat Vladimir Terzić kaže za naš list da je danas saslušan Jarin, inače jedan od direktora u preduzeću Infrastruktura i finansijer SNS u Šapcu.

– Za odbranu su izabrali interesantno rešenje, da je bager samo simbolično trebalo da povede kolonu pristalica SNS koji su krenuli na rođendan stranke u Arenu u Beograd. On je, kako je rekao, trebalo samo da ih povede i da pokaže njihov “izgraditeljski duh”, i da je njegov zadatak bio da samo “simbolično” pređe preko mosta, gde bi posle bio parkiran, a ka Beogradu bi se nastavilo autobusima i automobilima – navodi Terzić za Danas.

Prema oceni našeg sagovornika, ta formulacija je “apsolutno lažna”.

– Putem pitanja svedoku mogli smo da dođemo do istine, međutim, i sam tužilac je neka smislena pitanja odbio da mu postavi. Potpuno je razumno pitanje bilo ko je dovezao bager. Bagerista je odgovorio da je to učinio radnik jedne privatne firme pored Šapca. Odbijeno je moje pitanje zašto je Jarin preuzeo bager, i zašto ga taj radnik dalje nije vozio preko mosta. Bez odgovora svedoka ostalo je i moje pitanje da li on poseduje dozvolu da vozi bager, na šta je on odgovorio da ne zna, i da ima dozvolu za A, B i C kategoriju. A ja znam da je za tu mašinu potrebna F kategorija – ističe Terzić.

Prema njegovim rečima, “bagerista” je rekao da je istu mašinu vozio kod brata u dvorištu, odnosno da je faktički nikada nije vozio putem.

– Upecao se na još nekoliko pitanja. Naveo je da nije pomerao kašiku ispred koje su bili ljudi na protestu, a svi smo videli snimke kako je on pomera i izlaže ljude opasnosti. Pitao sam ga da li je i ispred sebe video ljude, ali konkretan odgovor nismo dobili – kaže Terzić, ističući da je saslušanje svedoka išlo u prilog odbrane.

– Biće interesantno uporediti ono što je Jarin rekao u zapisniku, sa onim što je prethodno pričao, a što imamo na nosaču zvuka – zaključuje Terzić, dodajući da razmišlja da kao svedoke pozove ljude koji su bili u blizini bagera.

Podsetimo, nakon puštanja iz pritvora, Crnog su pratili automobilima, opsedali njegovu kuću i zastrašivali ga, zbog čega je morao da se skloni iz porodičnog doma jer policija nije mogla da mu pruži zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari