Sahranjen Slaviša Lekić 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

U krugu porodice, prijatelja, saradnika, kolega, danas je na Novom bežanijskom groblju sahranjen novinar Slaviša Lekić. Pored porodice i prijatelja, mnogobrojne kolege su se oprostile od Slaviše Lekića, jednog od najuticajnijih novinara i nekadašnjeg predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Sahrani su prisustvovali i presednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, njegov zamenik Borko Stefanović, kao i predsednik LDP Čedomir Jovanović.

“Vama prisutnima ne moramo da pričamo da je Slaviša bio ljudina. Njegova misija bila je da svet promeni na bolje. Govorio je da je sve što valja poneo od kuće. Bio je ponosan na svoje poreklo, otvoreno je pričao o svojim slabostima i manama. Reči su bile njegov život, a sad je teško pronaći prave”, rečeno je na oproštaju od Slaviše Lekića.

Lekićeva porodica zahvalila je svima koji su prethodnih dana, govoreći o uglednom novinaru, podsetili na to kakav je bio čovek njihov Slaviša.

Kako podseća portal Nova.rs, Lekić je rođen 21. septembra 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici. Od 2017. do 2019. godine bio je predsednik NUNS.

Bio je vlasnik i glavni i odgovorni urednik magazina Status, kao i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Reporter.

Lekić je bio novinar i urednik Omladinskih novina, Borbe, Naše Borbe, Vremena, nedeljnika NIN, a objavljivao je kolumne u listu Danas, nedeljniku Njuzvik, kao i u Nedeljnoj Dalmaciji i Mladini.

Autor je nekoliko knjiga, među kojima su „Zamlaćivanje – politička autobiografija Tomislava Nikolića“ i „Svaka čast Vučiću“ i dokumentarnih filmova „Mediji u Srbiji: hronika propadanja“, „Pad haških begunaca“, „Junaci doba zlog“ i „Vladalac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari