Prava najezda šakala i lisica zebeležena je poslednjih dana u nekoliko naselja opštine Golubac. Meštanin Klenja Dušan Živković video je dva šakala ispred porodične kuće a Slobodan Milojković je lisicu zatekao u staji kraj krava i ovaca. Lisica i jedan šakal viđeni su i u susednom selu Dušmanić, i to u centru sela.

Lovci su zbog najezde ovih predatora organizovali lovačku hajku, pa su glavom platila dva šakala koje je ustrelio Živoslav Gajić, član Lovačke sekcije , , Golub’’ iz Klenja.

-Bio sam na čeki kada se na 20-tak metara prema meni uputio mužjak. Odmah sam opalio, ali sam promašio. Posle pet minuta pojavila se ženka, i tu nisam omanuo. Pošto su čuli pucnje, ostali lovci iz grupe organizovali su poteru pa je šakal-mužjak ponovo naleteo na mene. Ovoga puta nije bilo promašaja, ispričao nam je iskusni strelac Živoslav Gajić.

Već dvadesetak godina Živoslav se bavi lovom i u svojoj beležnici upisao je cifru od preko 200 ulovljenih lisica i desetak šakala.

– Nije mi teško da čekam i sedam-osam sati na ulov. Hvatam lisice i na zamku. Prethodnih godina su znale da potamane za jednu noć u golubačkom kraju i po tridesetak kokošaka. Sada njihove noćne posete nisu tako česte – dodaje Živoslav kojeg njegove lovačke kolege zovu i , , smrt za predatore’’.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari