Četvrto po redu druženje lovaca pod nazivom „Lov na šakala iz peščare“ koje je proteklog vikenda održano u Braničevu kod Golupca, završeno je ulovom dve lisice. U odličnoj organizaciji Lovačkog udruženja „Pek“ iz Braničeva, Turističke organizacije iz Golupca i Lovačkog saveza Srbije okupilo se oko 300 lovaca iz tridesetak mesta iz Srbije.


– Hoću da priznam, imam malo i treme, razmišljam kako da reagujem ako šakal naiđe baš na mene – kaže osamnaestogodišnji Miloš Mitrović iz Tribroda kod Velikog Gradišta kome je ovo prvo učešće u lovu. Dokle su lovci bili u hajci majstori-kuvari u tri kazana pripremali su „čuveni“ lovački gulaš.

Iako šakali ovde u golubačko-ramskoj peščari, na tromeđi Braničeva, Kusića i Ponikve čine velike štete po oborima, ovoga puta su nadmudrili lovce i ni jedan od njih nije platio svojom kožom. Umesto njih odstreljene su dve lisice, a jedan šakal je ranjen koji je uspeo je da umakne poteri. Velika hajka završila se „mršavim lovom“, a strelci su bili Miloš Spasić iz Ostrva i Saša Novaković iz Vlaškog Dola.

– Uspeo sam zahvaljujući lovačkoj sreći da već prvim hicem pogodim lisicu koja se pojavila od mene nekih tridesetak metara. Srećam sam što sam doprineo da ova hajka na predatore bude zapamćena ulovu – nije krio zadovoljstvo Saša Novaković, lovac iz Vlaškog Dola. Srećan je bio i lovac Miloš Spasić koji je posle sedam godina bavljenja lovom u trećem hicu odstrelio lisicu.

– Očekivali smo dobar ulov, hajku smo dobro organizovali, ali je vreme praćeno kišom uticalo da umesto šakala ulovimo lisece. Šakali su ovoga puta bili mudriji i sačuvali su svoje glave. Zadovoljni smo velikim učešćem lovaca u hajci, ali nažalost ova hajka pamtiće se po mršavom lovu – kaže predsednik LU Pek Braničevo, Dejan Stević.

Posle uspele hajke i nezaboravnog lovačkog doživljaja grupe se polako sakupile ispred Doma kulture gde je održano zajedničko druženje uz lovačke priče, anegdote i ukusan lovački gulaš pripremljen od mesa divlje svinje i jelena. Priređen je i kulturno-umetnički program u izvođenju članova KUD-a iz Brančeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari