Sami smo izgradili zgradu u Ustaničkoj 1

Savez slepih Srbije je 1962. godine sazidao zgradu iz sopstvenih sredstava u Ustaničkoj ulici br. 25, kažu u Savezu odgovarajući na pitanje Danasa o navodima koje su udruženja osoba sa invaliditetom iznela na konferenciji u ponedeljak.

Predstavnici fondacije Fibi i Srpske federacije slepih „Sveti Stefan Dečanski“ istakli su na konferenciji da je prostor u Ustaničkoj ulici Savez slepih Srbije dobio na korišćenje od države, ali da je on izdat javnom beležniku.

„Taj prostor je bio sa dobro opremljenim studiom i prilagođen potrebama slepih, a sada je tu javni beležnik, iako Savez nije na to imao pravo, jer nije taj prostor poklonjen, već ustupljen na korišćenje“, kažu iz udruženja slepih dodajući da je kod javnog beležnika zaposlen sin osobe koja vodi finansije u Savezu slepih. Na naše pitanje pod kojim uslovima su te prostorije iznajmljene javnom beležniku, u Savezu kažu da je prostor izdat „po ceni i uslovima kao i drugim zakupcima“.

– Višak poslovnog prostora izdaje se raznim zakupcima. Trenutno 15 preduzeća zakupljuje poslovni prostor u zgradi Ustanička 25. Tačno je da je jedan od zakupaca javni beležnik Savo Mićković, koji redovno izmiruje sve svoje obaveze i koji je prilikom zakupa iz sopstvenih sredstava uložio oko 20.000 evra u adaptaciju prostora, kaže Milan Stošić, predsednik Saveza slepih Srbije. On dodaje da se sredstva ostvarena zakupom poslovnog prostora pretežno koriste za „pružanje pomoći lokalnim organizacijama kao i pojedinim invalidnim licima koji su članovi Saveza“.

Pitanje Danasa o tvrdnjama da je kod javnog beležnika zaposlen sin osobe koja radi u Savezu slepih, Stošić smatra „neumesnim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari