Saobraćaj u kolapsu, glavne saobraćajnice paralisane: AMSS upozorava na usporen saobraćaj 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju otežani uslovi i usporen saobraćaj zbog snega, poledice i vetra koji stvara snežne nanose, a na pojedinim deonicama i magla smanjuje vidljivost, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Sneg pada na području Beograda, Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, a saobraćaj je posebno otežan na putevima preko Debelog Brda, Tare, Zlatibora, Golije, Peštera, Koaonika, Divčibara i Goča, navedeno je u saopštenju.

Na autoputu Miloš Veliki na kolovozu ima snega visine jedan do tri centimetra pa je na snazi ograničenje brzine, a na autoputu Beograd – Niš – Dimitrovgrad zbog magle i snega saobraćaj je usporen posebno na bealjičkom i mokroluškom brdu i na prevoju „mečka“ kod Ražnja.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok kamioni čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu i Kelebiji pet sati, na Batrovcima četiri sata, na Bezdanu i Šidu tri sata, na Bogojevu dva sata, a na Gradini, i Bačkoj Palanki oko sat vremena.

U Beogradu su mnoge glavne saobraćajnice u kolapsu.

Gužva je na svim prilazima Autokomandi, na auto-putu od Lastinih garaža u pravcu ka Novom Beogradu, tu skoro sve stoji, a jako je velika gužva i na Novom mostu koji povezuje Zemun i Borču, i to u pravcu ka Zemunu.

Preko Brankovog mosta saobraćaj se odvija usporeno, dok je u Bulevaru despota Stefana totalni kolaps zbog radova koji su u toku, u oba pravca cela ulica je zakrčena.

Velike gužve na uključenju vozača s Pančevačkog puta na Pančevački most. Kolona vozila više stoji nego što se pomera. Ko može neka izbegava ovaj putni pravac.

Oko 5 sati i 30 minuta autobus „Janjušević prevoza” koji je iz Kragujevca prevozio radnike u Raču sleteo je sa puta. Prema prvim informacijama lakše je povređeno petnaestak putnika.

Takođe, više nesreća desilo se jutros u Beogradu, prenose agencije i mediji.

Novosti prenose i da je na devojčicu od 13 godina jutros je u Beogradu palo drvo. Kako se navodi, nije još poznato u kakvom je stanju devojčica, koja leži na trotoaru.

Telegraf piše da se jutros desio žestok sudar  kod Galenike u Beogradu u kome je dvadesetogodišnji mladić teško povređen.

Sudar se dogodio na auto-putu na delu kod Galenike. Muškarac je prevezen na reanimaciju u Urgentni centar

 

 

 

Teža saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 06.40 časova i kod Dobanovačke petlje na auto-putu A1, u delu od Ostružnice ka Novom Sadu, kada se jedan kamion prevrnuo na putu.

Apilski sneg, koji pada od prethodne noći, usporio je saobraćaj i na putevima u užičkom kraju.

Od 20 do 25 centimetara snega je palo na Zlatiboru, gde je tokom noći bila mećava, kao i na Tari, Kadinjači, Zlataru i ostalim višim predelima jugozapadne Srbije.

Putnički vozovi jutros kasne zbog pada napona u kontaktnoj mreži na pruzi između Rakovice i Resnika, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari