Opština Veliko Gradište nastavlja realizaciju projekata koji donose dobrobit građanima i doprinose pospešivanju turističkog potencijala ovog gradića na Dunavu-reci prema kojoj se nastavlja asfaltiranje saobraćajnica namenjenih stanovništvu kao i turistima a ukupna vrednost aktuelne investicije iznosi oko 35 miliona dinara.

Naime, opština Veliko Gradište zaključila je sa Ministarstvom regionalnog razvoja i lokalne samouprave Ugovor o izvođenju radova na izgradnji ulica u gradu. Čelni funkcioneri lokalne samoupave ove podunavske komune posetili su ovih dana naselje „Vinogradi“ gde se izvode radovi, razgovarali sa izvođačima i upoznali se sa dinamikom i tokom investicije. Programom asfaltiranja obuhvaćeno je pet ulica u dužini od 1,3 kilometra. -Veliku zahvalnost dugujemo Ministarastvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave što je učinilo napor da se ova investicija realizuje. Ovim radovima biće obuhvaćena 1,3 kilometra gradskih ulica a ukupna investicija vredna je 18,7 miliona dinara, od čega opština izdvaja 9,5 miliona na ime učešća u radovima, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić. Ovo je prva faza a iduće nedelje raspisujemo tender za još četiri ulice, ukupne dužine oko jedan kilometar. Ukupna dužina asfaltiranih ulica predviđenih u okviru ove investicije biće oko 2,5 kilometara. Očekivanja su da se radovi okončaju, u zavisnosti od vremena, do kraja ove godine. Vrednost druge faze radova je oko 15 miliona dinara pa vrednost ukupne investicije iznosi oko 35 miliona dinara. Najaveći deo sredstava obezbedilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave dok će ostatak ići preko opštine i Direkcije za izgradnju opštine Veliko Gradište. Ovi radovi uklapaju se u naš koncept razvoja turizma pošto sve ove ulice izlaze na reku Dunav. Želimo da nam grad bude uređen, da nam gosti koji posećuju Srebrno jezero, brzo i lako dođu i obiđu i Veliko Gradište, istakao je Milić.

Završetak pripremnih radova na pomenutih pet ulica očekuje se za nekih petnaestak dana u zavisnosti od vremena i tada bi trebalo da otpočne i završno asfaltiranje. Radove izvodi firma ‘’Srmeks’’ iz Petrovca na Mlavi, koja je posao dobila na tenderu raspisanom od strane Ministarstva, a u saradnji sa Direkcijom za izgradnju opštine Veliko Gradište i lokalnom samoupravom.

Pored predsednika opštine Dragana Milića, radove su posetili njegov zamenik Dragan Paunović i predsednica Skupštine opštine Branislavka Šulović. O toku i dinamici radova prisutne je detaljno obavestila Ljubica Mitić direktorka Direkcije za izgradnju opštine Veliko Gradište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari