Šapić odbacio navode opozicije o ceni tramvaja i Aleji zaslužnih građana 1Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić odbacio je danas navode dela opozcije i udruženja građana o ceni nabavke tramvaja, te ih ocenio kao proizvod neznanja.

On je na konferenciji za novinare izrazio nadu da će cena tramvaja biti daleko manja nego što su ranije ukazivali predstavnici opozicije, te da se, za razliku od njih, koje je nazvao diletantima, ozbiljno i odgovorno bavi svojim poslom.

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović saopštila je ranije da je u gradskom tenderu cena jednog tramvaja za više od 2,2 miliona, ili 67 odsto skuplja u odnosu na cenu koju grad Rim plaća za jedan CAF tramvaj sa pet godina održavanja.

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović saopštio je prethodno da je GSP „Beograd“ raspisao tender za kupovinu 25 novih tramvaja, te da je, kako je naveo, skandalozna procenjena vrednost nabavke ovih tramvaja i to na 19,4 milijarde dinara, odnosno oko 780 miliona dinara po tramvaju.

Šapić je napomenuo da nije siguran da li se pri iznošenju takvih stavova radi o „neznanju“ ili je to, kako je naveo, samo štetočinsko delovanje dela opozcije i Jovanovića.

Podsetio je na Jovanoviću političku biografiju, te dodao da pokušava dve i po godine da se „ubaci na neku opozicionu listu“, ali ga, kako tvrdi, niko neće.

Šapić je odbacio i navode pojedinih medija da je odgovoran što u Aleji zaslužnih građana nisu sahranjeni i oni za koje su postojala suprotna mišljenja.

Kazao je da je u toj Aleji ostalo još 19 mesta, te da smatra da treba razmišljati o nalaženju lokacije za izgradnju nove.

Naveo je da se zalaže da o tom ko će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana odlučuje „neko telo ili komisija“ koju bi činili stručni ljudi za tu oblast, predstavnici SANU, Olimpiijskog komiteta Srbije…

Kazao je da po gradskoj odluci iz „2008 ili 2009“ godine gradonačelnik Beograda ima diskreciono pravo da odluči da li će neko biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, te da je, ranije postupio po toj odluci iako smatra da je loša.

Kako je naveo, od kada je predsednik Privremenog organa Beograda, on nema tu mogućnost već je preneta na kompletan Privremeni organ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari