Šapić: Privatni vrtići u Beogradu moći će da primaju subvencije grada na svoj račun 1Ilustracija Foto: Pixabay/mac231

Privatni vrtići u Beogradu dobiće mogućnost primanja subvencija na sopstveni račun ukoliko potpišu ugovor sa Gradom a od 1. decembra Grad će subvencionisati njihovo troškove u iznosu od 33.000 dinara mesečno za svako upisano dete, izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

On je posle obilaska gradilišta vrtića u naselju Braće Jerković kazao da je novac od subvencija do sada mogao da bude uplaćen samo na račun roditelja, što će i sada biti moguće ukoliko vrtić odluči da ne potpiše ugovor.

„Vrtići su jutros dobili javni poziv u kojem im dajemo mogućnost da oni budu ti koji će da primaju direktna sredstva na svoj račun. Jedina obaveza vrtića je da dostave na adresu beogradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu informaciju da je dete i dalje upisano u taj vrtić i da je tog meseca išlo u vrtić, nebitno koliko dana“, rekao je Šapić novinarima.

Najavio da će prvi put novac biti uplaćen vrtićima u januaru naredne godine, i da će novac na računima vrtića biti između 1. i 5. svakog meseca, dok je rok za dostavljanje spiskova dece upisane u vrtić do svakog 25. u mesecu.

Šapić je kazao i da potpisivanjem tog ugovora niti jedan vrtić ne postaje korisnik budžeta grada i da time ne podleže kontrolama državnog revizora, i da se nada da će donete mere pospešiti otvaranje novih privatnih vrtića u Beogradu.

„Najveći broj roditelja, od ovih 23.000 dece koliko ih ide u privatne vrtiće, neće morati ništa više da doplaćuje“, rekao je Šapić.

On je kazao i da je danas počeo program besplatnog učenja engleskog jezika u svim državnim i privatnim vrtićima Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari