Sara el Sarag na protestu u Zrenjaninu: Naša kastracija je u toku (VIDEO) 1Foto: M.P. / Danas

Očekuje nas sledeće nedelje otimačina zemlje, konfiskacija kroz legalizaciju i ekspropijaciju je u stvari naša kastracija, upozorila je večeras na 10. protestu „Zrenjanin protiv nasilja“ advokatica Sara el Sarag.

Ona je napomenula da se ne izriču više presude u ime naroda, već u ime javnog ili opšteg interesa a da taj javni interes sada utvrđuje Vlada.

Sara el Sarag na protestu u Zrenjaninu: Naša kastracija je u toku (VIDEO) 2
Foto: M.P. / Danas

„Imamo sada oživljavanje SPS-a sa Markom Miloševićem. Pitam, ima li on spisak pošto je rekao da nastavlja politiku svoga dede. Posle 5. oktobra Milošević je pao ali nismo imali 6. oktobar. Ovo je druga istorijska šansa da nešto menjamo, da ih sve pošaljemo u prošlost i ne smemo je propustiti nikako“, navela je, između ostalog, Sara el Sarag.

Predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić rekao je da se najveće nasilje u Srbiji sprovodi prema penzionerima.

Sara el Sarag na protestu u Zrenjaninu: Naša kastracija je u toku (VIDEO) 3
Foto: M.P. / Danas

„Ne samo zbog nesuklađivanja i smanjivanja penzija, tu je oduzimanje Fonda Pio, otimanje imovine banja, ukidanje nadzornog odbora i bezbroj nepravdi nanetih brojnim penzionerima, posebno poljoprivrednicima“, naveo je za Danas Tamburić.

Hanibal Kovač, novinar, kaže da su protesti važni i važno je pokazati vlastodršcima da čuvari postoje, da građanska svest postoji a što jenajvažnije, postoji građanska savest.

„Protesti nikako ne smeju da se prkeidaju i sve što se dešava preko leta pokazuje imonzantan broj ljudi, oni su čuvari vatre a vatra će se rasplamsati na jesen“, rekao je za Danas Kovač .

Sara el Sarag na protestu u Zrenjaninu: Naša kastracija je u toku (VIDEO) 4
Foto: M.P. / Danas

Dragana Popović, operska pevačica i aktivista Građanskog preokreta na današnjem, desetom po redu protestu protiv nasilja u Zrenjaninu rekla je da okupljeni „ne žele vlast koja nas ubeđuje da smo ekonomski tigrovi, a standard nam je sve lošiji“.

„Ne želimo vlast koja nas ubeđuje da je govor prepun mržnje, uvreda pretnji – normalno iznošenje političkog stava. Ne prihvatamo kontrolu medija, ne prihvatamo krađu na izborima, ne prihvatamo ucene, pretnje i podmićivanje kao sredstva političke borbe. Ne prihvatamo kult ličnosti vladara, niti pokoravanje kao poželjno i lukrativno ponašanje u društvu. Zato protestujemo“ – rekla je Dragana Popović, operska pevačica i aktivista Građanskog preokreta na današnjem, desetom po redu protestu protiv nasilja u Zrenjaninu.

Popović je dodala da se „autoritarne, antidemokratske vlasti nikada ne povlače bez snažnog pritiska i nikada nisu padale samo na izborima, jer one nikada i ne organizuju slobodne i demokratske izbore. Zato je neophodan i ulični protest, neophodna je javna manifestacija nezadovoljstva, potrebna je i građanska neposlušnost, potreban je što veći pritisak, na što više načina“.

„Rob je onaj koji čeka da neko drugi dođe i oslobodi ga. Mi nismo robovi, mi se ovim protestima samooslobađamo“ – zaključila je Dragana Popović.

Na današnjem protestu bio je i student Dejan Janjić, koji kaže da oseća da treba da da svoj doprinos.

Sara el Sarag na protestu u Zrenjaninu: Naša kastracija je u toku (VIDEO) 5
Foto: M.P. / Danas

 

„Ovo je moj doprinos normalizaciji društva, da pokušamo da uspostavimo normalne vrednosti“, reka je Janjić.

Petar Petrović, član SSP, kaže da protesti pokazuju da „više ne može ovako“.

 

Sara el Sarag na protestu u Zrenjaninu: Naša kastracija je u toku (VIDEO) 6
Foto: M.P. / Danas

„Što se tiče Zrenjanina i građana, vidi se da su shvatili da ne mogu da izdrže i izašli su na ulicu. Imao sam i sam loša iskustva sa gradskom vla[‘u i svaki dan prolazim kroz to nasilje, zato sam ovde“, kaže Petrović.

Zahteve protesta je pročitao Miljan Vuković, glumac iz Zrenjanina, član Građanskog preokret

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari