Šarčević: Diplome stečene u Srbiji nisu pod znakom pitanja

Ostavite komentar


  1. Pod znakom pitanja su diplome botova.
    Oni ostaju u Srbiji.
    Jer, „kaki su, ni za di su nisu!“.

    1. Laz! I te kako su sve novo-izdavane diplome, bas kao i akreditovanost nasih Univerziteta, dovedene u pitanje!!! Sve za sta se akademska zajednica zalaze je unistavano od strane ovog polupismenog Ministra, i rezultat je osvete losih djaka koji sada vladaju Srbijom.

      1. Tacno je iza nasih diploma ne stoji znanje, vec velike lazi.A to nije od juce: delimicno tako je bilo jos za vreme Broza , pa vise za vreme Milosevica i Tadica, a u poslednje vreme je KATASTROFA.
        Poznato je da u Srbiji godisnje zavrsi fakultete peko 30.000 ljudi, i logicno bi bilo da sa godinama to unazad akumulirano znanje iskaze pozitivne rezultate i nagli prosperitet nase drzave i drustva u svakom pogledu, a surova je istina da mipunih 30 godina stojimo u mestu.Jedino u sportu se nekako jos drzimo, ali i tu polako padamo.
        Naravoucenije: Ako hocemo napred, moraju da se najpre podignu kriterijumi pri sticanju potrebnih znanja i to najpre nastavnika i profesora , pa onda djaka i studenata.Kao i doktoranata, od kojih cemo poceti da se na ulicama saplicemo…

    2. Umesto da se pokrije usima i podnese ostavku, on prica neke bajke i spinuje kao da su nam unapredili status a ne da su nas izbacili na ulicu.
      Kad umesto obraza imas djon, onda te nikakva istina ne obavezuje bilo cime.
      Samo u Srbiji je moguce reci da su diplome kvalitetne a da EU vise ne veruje u kvalitet fakulteta koji izdaju te diplome.

  2. Dali je moguće da ova vest niknikoga ne interesuje i da je ovaj „čovek“ još uvek ministar?

  3. Ovaj intervju je gomila zamena teza i spinovanja. A ako vam je Sima Avramović glavni adut, daleko ćemo dogurati !!!

  4. U naslovu je trebalo da stoji još : Osim diploma nekih ministara i ostalih visokih funkcionera !

    1. Na žalost, nisu u pitanju samo diplome sadašnjih vladajućih političara, već više od 90% svih onih koji se danas bave tim zaludim poslom tzv.“politike“, bili oni pozicija ili opozicija, imaju iste plaćene diplome Megatrenda i sl.

  5. Moz’ da bidne, al’ ne mora da znaci! Za gospodina gratis tretman u solarijumu.

  6. Što bi novinarima rekao ovaj nazovi ministar: nemoj to da mi turaš pod nos, slikaj sam sebe

  7. ,,Šarčević je za izdanje beogradskog lista „Blic“ za petak rekao da će u aprilu biti potpisan sporazum Srbije s Kinom o direktnom priznavanju diploma za srednje škole i fakultete „,ово је кључно решење.Браво министре!!!

  8. Šta priča ovaj takun koji nema 10% kulture koje ima svaki prodavac sa buvlje pijace.

  9. Dokle god na Pravnom i Ekonomskom u Novom Sadu i Brografu fiktivno navode imena profesora da ne bi zapošljavali asiatente i docente biće nam ovako?

  10. Sudeci po mom iskustvu ministar Sarcevic nije u pravu.Voleo bih da je onako kako on misli da jeste kada je priznavanje nasih diploma u inostranstvu u pitanju .Na zalost nije!!!!!!!!!!!!!!

  11. Jesu, pod VELIKIM znakom pitanja su, samo sto Vi niste obavesteni!! A koju Vi diplomu imate i kad ste diplomirali i na kom fakultetu? Hvala na paznji

  12. Ovaj samo u Srbiji možebiti ministar. Kaže diplome nisu pod znakom pitanja a onda kaže da je problem u akrditaciji fakulteta. Ako ne valja akreditacija nekih fakulteta kako diplome tih fakulteta mogu da budu dobre. Šarčeviću je uvek neko drugi kriv bivši monistri, samo znam da ranije nismo imali problema sa diplomama a otkada je Šarčević ministar mi imamo samo neke probleme.

  13. Jos jedan SNSovski lazov i prevarant!
    Sarcevicu, sta biva kada ta ‘neakreditovana visokoskolska ustanova’ izda nekome svoju ‘neakreditovanu diplomu’?! Ovi u na Zapadu je odmah priznaju, jer vi vladate najdebilnijom nacijom u Evropi?!
    DOSTA BRE !!!!!!!!!!

  14. Strasno! Zaista uz ovu vest treba da ide jezivo! Pa sta reci deci? Roditelj danas ne moze ni obrazovanje da im pruzi! Bukvalno mora da ide zbog dece van zemlje. Ko je otisao nece se ni vracati. Zao mi je Sve dece….

  15. Diplome stečene u Srbiji nisu pod znakom pitanja čak i kada nadlezni utvrde da su krivotvorene?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.