Šarčević: Pokušana dodela novca mimo pravila

Vlada Srbije smenila pomoćnicu ministra prosvete za visoko obrazovanje Vesnu Mandić

Ostavite komentar


  1. Indikativno je da se nova pomoćnica Šarčevića preziva Kokeza. A sve ostale njegove razloge treba okačiti mačku za rep. Pa od kada je recimo zaduženje pomoćnika za visoko obrazovanje rad na izradi registra istraživača, kad je to pitanje koje je osnovni zadatak pomoćnika za nauku i za tehnološki razvoj? Mnogo logičnije je bilo da je Šarčević podneo ostavku, ili da ga je smenila Brnabićka, zbog nesposobnosti, a posebno zbog urušavanja univerziteta, dopuštanja da i dalje nose titulu "dr" oni sa plagiranim doktoratima kojih je Srbija prepuna, neraspsivanja konkursa za nove istraživačke projekte itd.ne bi Baš je muškarčina! Udario na damu i profesorku kojoj ne bi ni tašnu mogao da nosi, da bi pokušao da sakrije svoj bedan ministarski učinak!

  2. Treba videti ovako se ponaša direktorica Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, Otpustila je profesore pod "tehnološki višak", a zaposlila je 24 za godinu dana novih uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Pre neki dan je kupila novi službeni auto, a kaže da je Škola 12 mil. dinara u gubitku za prvih 6 meseci. Dozvoljava profesorima da dolaze jedanput nedeljno za 80000 din. mesečne plate. ZAŠTO NOVINARI OVO NE ISPITAJU?

  3. Slazem se da treba smeniti sve koji ne rade dobro svoj posao, narocito ako se bahate i maltretiraju druge. Takvih profesora je mnogo i zato najbolji odlaze iz zemlje. Medjutim sudeci po biografijama mnogih rukovodilaca i savetnika u tom ministarstvu, perspektiva obrazovanja i nauke nije ohrabrujuca. Vesna Mandic dolazi sa Fakulteta inzenjerskih nauka, bivseg Masinskog fakulteta u Kragujevcu koji je pretvoren u leglo nepotizma u kome se u poslednjih 10 godina desavaju jako lose stvari, hapsenje dekana, zaposljavanje prijatelja i rodjaka i jako losih saradnika, mobing, zanemarivanje mladih saradnika, studenata i nastave, stancuju se doktorske disertacije iz pojedinih oblasti nebitnih za razvoj nauke, i sl. Ministre to sto se zloupotrebe desavaju kod Vas, znaci da ih ima jos vise na nivou katedre, dekanata i univerziteta. Ako zelite da budete upamceni kao dobar ministar, preispitajte svakoga iz te baze i odstranite neradnike i penzionere koji ostaju u svojim kabinetima, istrazivaca i profesota koji su se namnozili i zasluzuju da budu proterani sa univerziteta kao i njihova deca koju zele da uglave.

  4. A šta će biti sa postupkom za ispitivanje rada "Blaškovićeve" komisije pri bivšem Tasovčevom ministarstvu? Društvo književnika Srbije je još prošle godine tražilo da se ispitaju sporne odluke te komisije o raspodeli budžetskih sredstava, pa je sve gurnuto pod tepih – eno ga Blašković još uvek na čelu NBS, a članovi pomenute komisije su još i unapređeni na više položaje! Ljudi "odradili" posao … i nikom ništa.

  5. Неспорно је да влада именује и разрешава на предлог министра. Питање је чему ово образложење које је неистинито? Служи очеигледно томе да министар одложи или избегне неизбежна пад.
    Колико толико избалансирани предлози сета просветних закона су брутално измасакрирани у Скупштини. Тад је било време за оставку, овако је до тада успешан министар од себе начинио цуплингера што ће га осим фнкције лишити и достојанаства.

  6. Tekst govori više o ministru, nego o prof. dr Vesni Mandić. Većina akademske zajednice zna da sve što je izneto dakeko je od istine. Pokušaj ministra da neistinama opravda sva neisounjena obećanja i neuspehe neistinama pokazuje samo da je izgubio vezu sa realnošću. Okružen je nesposobnjakovićima i karijeristima, od kojih je najtipičniji takozvani prof. dr Vlafimir Džamić izraziti primer auto-plagijatora. Ceo master rad uneo je u doktorsku disertaciju.

  7. Inace prof. Vesna Mandic je poznata po brojnim zloupotrebama koje je cinila na Masinskom u Kragujevcu i Univerzitetu u Kragujevcu. Legendarni su njeni projekti gde je kao rukovodilac projekta kupovala robe i usluge od svojih firmi. Zena je legenda 🙂 Njeno kmenovanje je bilo iznenadjenje, u svakom slucaju gore od nje ne moze.

  8. Vesna Mandić je ovo zaslužila. Međutim, zaboravili su da navedu da je dodatni razlog i njeno neslaganje sa finalnom verzijom Zakona o visokom obrazovanju koje je Zakonodavstvo Vlade izmasakriralo u devedesetom minutu. Doduše, uradili su to ne direktno već preko predsednika Odbora za obrazovanje, bivšeg muftije, kako bi spinovali priču da je sve to zbog Univerziteta u Novom Pazaru, a ne zbog stranačkih interesa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.