Saša Janković bez komentara o napadima 1Foto: Medija centar

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da ne može da komentariše napade na njega koje su, zbog ukazivanja na kršenje zakona zbog odbijanja rušenje nelegalne gradnje u Novom Pazaru, vodili predstavnici SNS i državni sekretar MUP Jana Ljubičić, s obzirom na nivo reči koje su izrekli.

„Način na koji su se obratili SNS i državni sekretar u MUP, obzirom na sadržaj, ton i nivo, nemoguće mi je da komentarišem“, rekao je Janković novinarima posle okruglog stola o ljudskim pravima i integraciji izbeglica i migranata.

On je podsetio da su u saopštenjima i izjavama korišćene reči kao što su „lopuža“, „šibicar“ i slične, što ne može da komentariše.

Janković je potvrdio da je kao zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada MUP, posle pritužbe opštine Novi Pazar, koja je dobila akt policije da zbog „bezbednosne procene“ neće pružiti asistenciju u izvršenju sudske presude kojom se nalaže rušenje nelegalnog objekta bivšeg muftije Muamera Zukorlića, niti će sprečiti daljnje radove.

Postupak kontrole rada MUP je u toku, rekao je on.

Janković nije želeo da konkretno odgovori na novinarsko pitanje da li će se kandidovati za predsednika Srbije, ističući da je on zaštitnik građana i dok je na toj funkciji želi samo da kaže da svi izbori moraju biti održani u atmosferi da svako ima podjednaku šansu, kao i da svi punoletni građani imaju pravo da biraju i budu birani. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari