Osumnjičeni za ubistva kod Mladenovca i Smedereva priznao krivična dela 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, saslušan je U. B., osumnjičeni za ubistva koja se dogodila u noći između četvrtka i petka u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona i Šepšin kod Mladenovca.

Osumnjičeni za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva priznao je izvršenja krivičnih dela, navodeći između ostalog da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije, na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Prašju i Dubini, pucao na više osoba koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

VJT u Smederevu saopštava i da je osumnjičenom određen pritvor, piše RTS.

Osumnjičenom U. B. se stavlja na teret da je 4. maja u kasnim večernjim satima na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam, a pokušao da ubije još ukupno 12 osoba, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta, najpre neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe „Mali Požarevac“ pretio bombom taksisti i putnici u tom vozilu koja je bila u drugom stanju.

VJT navodi i da je na takav način prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova 5. maja i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Podsećamo, pripadnici MUP-a uhapsili su U. B. zbog sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio.

On se sumnjiči da je u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Sve vesti u vezi sa tragedijama koje su se desile na Vračaru i kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari