Sava T. (31) iz Jagodine osumnjičen je za teško ubistvo majke i smešten je u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu zbog povreda koje je sebi naneo nakon ubistva za koje ga sumnjiči jagodinska policija. Sava T. protiv koga je jagodinska policija juče podnela krivičnu prijavu za teško ubistvo, tereti se da je 7. januara, u porodičnoj kući u Jagodini, sa više uboda oštrim i više udaraca tupim predmetom ubio majku Mirjanu (60). Kako se navodi u saopštenju policije, osumnjičeni je zbog povreda, koje je nakon izvršenja krivičnog dela sam sebi naneo, smešten u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu.


Prema nezvaničnim informacijama, policija je juče pokušala da sasluša Savu T., ali je on rekao da se ne oseća dobro, pa je saslušanje odloženo. Policija pretpostavlja da je osumnjičeni prvo majku ubo nožem, zatim je dva puta udario čekićem, da bi joj na kraju odsekao glavu.

Istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović je izjavio da je pored stola pronađen čekić kojim je najverovatnije žena udarena u glavu. Policija, koju je pozvao sin Sava, telo Mirjane T. je pronašla u dnevnoj sobi u fotelji, dok je njena glava bila na stolu. Prema podacima Psihijatrijske službe Opšte bolnice u Jagodini Sava T. je dva puta lečen ambulantno u ovoj službi. „Prvo javljanje, kada ga je dovela majka, zabeleženo je 2009. godine i tada je pod dijagnozom alkoholizma upućen na Institut za mentalno zdravlje u Beogradu“, rekla je načelnica te službe Katarina Todorović. Prema njenim rečima, drugo javljanje je bilo u oktobru 2010. godine pod dijagnozom psihotične reakcije kada mu je propisana psihijatrijska terapija i tada je izdat uput za istu ustanovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari