Savić: Imovinu sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije 1Foto: Apelacioni sud u Beogradu

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Zoran Savić izjavio je za N1, povodom pisanja KRIK da je investirao u gradnju 13 apartmana na Kopaoniku i da je njegova imovina vredna više od milion evra, da je svu svoju imovinu i izvore prihoda uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

N1 navodi i da je Društvo sudija Srbije stalo u odbranu sudije Savića i tvrdi da nije ponuđen nijedan dokaz da je njihov kolega korumpiran.

Sudija Savić je bio je član veća u brojnim krupnim predmetima, kao što je ponovljeno suđenje Stanku Subotiću Canetu ili suđenje Zvonku Veselinoviću – u kojima su optuženi oslobođeni optužbi.

„KRIK se duže već bavi istraživanjem imovine sudija i došli smo do saznanja da sudija Apelacionog suda Zoran Savić sa suprugom ima tri vredna stana u centru Beograda i vikendice sa bazenom na Avali, a takođe je investirao u 13 apartmana na Kopaoniku, koji vrede, prema proceni agencije za nekretnine, više od milion evra. Dakle, videli smo da on koji radi u pravosuđu, i sa platom supruge bi morao da štedi više od 25 godina da bi stekli nekretnine koje danas poseduju“, kaže Dragana Pećo, novinarka KRIK.

U kratkom razgovoru za N1, sudija Zoran Savić rekao je da ne bi komentarisao pisanje KRIK kao i da je svu svoju imovinu uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, da su tamo popisani svi njegovi izvori prihoda, kao i krediti koje je tokom godina podizao i koje otplaćuje.

Savićeve kolege iz Društva sudija Srbije kažu da ne vide zašto je njihov kolega kriv i da to što je bogat nije optužujuće i ne ukazuje na bilo kakvo krivično delo.

„Kada pišu o tome zaista, ipak, moraju da sprovedu do kraja svoje istraživanje. Ovde je prikazana imovina jednog sudije i navode se prihodi, ali prihodi ne moraju da budu samo od plate, već i od drugih legalnih izvora. Sudije na to imaju pravo. Ja zaista ne znam koji su prihodi, ali svakako da sudije prijavljuju prihode Agenciji za borbu protiv korupcije. Meni nedostaje taj segment u tom članku“, kaže Omer Hadžiomerović iz ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari