SBB nastavlja saradnju sa Elektrotehničkim fakultetom 1Foto: SBB

SBB kompanija saopštila je danas da je potpisala Ugovor o sponzorstvu sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Saradnja u oblasti izrade diplomskih i master radova, mogućnost saradnje na osavremenjivanju nastavnih planova i programa, pomoć pri izboru kandidata za stručnu prasku i posao, samo su deo dogovora o produžetku dugogodišnje saradnje, od koje će najveću korist imati studenti.

 Memorandum o saradnji su potpisali Milija Zeković, izvršni direktor SBB kompanije i prof. dr Dejan Gvozdić, dekan Elektrotehničkog fakulteta.

“Nastavljamo saradnju sa još jednom uglednom obrazovnom institucijom. Srećan sam da u menadžmentu SBB kompanije imamo bivše studente ovog fakulteta, među kojima sam i ja, kao i da u našoj direkciji za inženjering ima studenata ovog vrsnog fakulteta. Kao i do sada, imaćemo odgovoran zadatak da budemo podrška mladim, izuzetnim i studentima željnih novih znanja i izazova, ali se radujemo da svoja stečena znanja, vaspitanje i talente mogu da razvijaju upravo u SBB-u, koji je uvek donosio inovacije na naše tržište”, rekao je Tomislav Petrović, CTO SBB kompanije.

SBB kompanija i Elektrotehnički fakultet i u budućem periodu aktivno će raditi na razvijanju prilika za studente i obezbeđivanju povoljnih uslova za rad i usavršavanje.

“Sporazumi saradnje sa prepoznatljivim kompanijama kao što je SBB, najbolje pokazuju koliko mi na Elektrotehničkom fakultetu vodimo računa o potrebama studenata i privrede. Nova akreditacija nastave na osnovnim i master akademskim studijama na Elektrotehničkom fakultetu podrazumeva obaveznu stručnu praksu u kompanijama na oba nivoa studija, čime se pospešuje saradnja Fakulteta i privrede, ali i kreiraju kadrovi koji su nosioci budućeg tehnološkog razvoja našeg društva u skladu sa misijom Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu”, izjavio je prof. dr Dejan Gvozdić, dekan Elektrotehničkog fakulteta.

SBB kompanija proglašena je za omiljeni brend internet provajdera i jednog od najpoželjnijih IT poslodavaca među mladima u Srbiji prema istraživanju agencije Employer Branding i dobitnik je Best Buy sertifikata za najboljeg internet provajdera po izboru milenijalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari