Šef Misije OEBS pohvalio Vučića za podsticanje izrade medijske strategije 1Foto: EPA/EFFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadora Andreu Oricija i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog doprinosa te Misije reformskim procesima u Srbiji, kroz programske aktivnosti usredsređene na vladavinu prava i ljudska prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Predsednik Vučić i ambasador Oricio su razmotrili pitanje reforme u oblasti pravosuđa sa ciljem jačanja nezavisnosti sudstva i unapređenja efikasnosti pravosudnih organa.

Dvojica sagovornika sagledali su napredak u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere evropskih iskustava, treba da doprinese unapredjenju medijske atmosfere u Srbiji, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika.

„Ambasador Oricio je pohvalio ulogu predsednika Vučića u podsticanju rada na izradi medijske strategije i rekao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, jer se na svakom sastanku ostvari određeni napredak. On je naglasio da će Misija OEBS-a nastaviti da, kroz pružanje saveta u izradi i primeni zakona, deli svoje znanje i iskustvo i tako podrži i pomogne ambiciozne reforme u Srbiji“, saopštili su sa Andrićevog venca.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Šef Misije OEBS pohvalio Vučića za podsticanje izrade medijske strategije”

  1. Da li se radi o kraljevom saopstenju ili o Oricijevoj izjavi? Da li Oricio cita srpske novine, gleda srpske televizije, prati komentare na novinske napise i broji li nesuvisle apologetske ispade kraljevih botova? Da li je otisao u pisarnicu nekog suda, prosetao sudskim hodnikom ili upitao nekog sudiju sta misli o svojoj nezavisnosti? Da li se zapitao sta moze da o sudstvu zna devojcica sa par godina nepravosudnog staza, sta je zatekla nakon isto toliko iskusnih devojcice sa siskicama i Nikole Hamurabija Nejakog? Ko se tu kome zahvaljivao i na cemu? Sto cemo za samo dva, najvise dva i po veka uspeti da oteramo Pinkove, Hepije, Farme i Zadruge u svinjce, gde je svinjarijama mesto, a pravosudje postaviti u ravan Skupstine i Vlade? Ovako, ukoliko je to zaista rekao, Oricio zasluzuje kraljev sendvic.

  2. Reforme u oblasti pravosuđa, kao i izrada medijske strategije su jedni od apsolutnih prioriteta i dobro je što imamo od koga da učimo na tim poljima, što je prepoznat naš trud, kao i rezultati.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.