Francuske političarke ustale su u odbranu ministarke pravosuđa Rašide Dati koja se suočila s kritikama budući da se vratila na posao samo pet dana od rođenja kćerke Zohre.

 S obzirom na činjenicu da Francuskinje imaju pravo da odsustvuju 16 nedelja nakon rođenja deteta, Datijeva je izazvala gnev pojedinih organizacija za zaštitu ženskih prava koje smatraju da svojom odlukom vrši pritisak na druge da krenu istim stopama.

Nasuprot tome, Segolen Roajal, istaknuta članica Socijalističke partije i politička protivnica ministarke pravosuđa, izjavila je da su kritike koje se upućuju Datijevoj „nepristojne i nepravične“. Roajalova se suočila sa sličnim kritikama kada je 1992, dok se nalazila na čelu Ministarstva za ekologiju, pozvala foto-reportere da naprave snimke njene novorođenje kćerke Flore. Ministarka za visoko obrazovanje Valeri Pekres izjavila je da se i ona vratila na posao nedugo posle rođenja deteta i podržala je odluku Datijeve. Ministarka pravosuđa izazvala je veliku pažnju medija i odlukom da ne obelodani ime oca svoje kćerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari