Sektor za vanredne situacije obeležio svoj dan i u Zrenjaninu 1Foto: m. P. / Danas

Izložbom vatrogasnih vozila i vozila za spasavanje na zrenjaninskom gradskom trgu, među kojima je i jedno koje je učestvovalo u gašenju požara u Grčkoj, Odsek za vanredne situacije PU Zrenjanin priključio se obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tim povodom Vatrogasno-spasilački bataljon održao je juče tehničko-taktički zbor na Trgu slobode, predstavio opremu i vozila a dodeljene su i četiri nagrade za najbolje likovne radove na temu “Vatrogasac, moj heroj”, koje su radili učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu.

Načelnik Odseka za vanredne situacije Policijske uprave u Zrenjaninu Goran Marjanović rekao je da je širom Republike Srbije ova nedelja posvećena obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije.

„Građani će moći da se druže sa vatrogascima-spasiocima, posete taktičko-tehničke zborove, javno-pokazne vežbe i da se edukuju u oblasti zaštite i spasavanja“, objesnio je Goran Marjanović.

Ispred izloženih vozila i opreme Odseka za vanredne situacije PU Zrenjanin najduže su se zadržali najmlađi Zrenjaninci, koji su ulazili u vozila i pravili fotografije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari