Selaković: Veoma važna donacija Japana Udruženju paraplegičara u Šapcu 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas u Šapcu da je donacija Vlade Japana Udruženju paraplegičara u Šapcu veoma važna, jer je vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom jedno od pet takvih u Srbiji.

Selaković je, nakon potpisivanja Sporazuma o donaciji između Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga i Ambasade Japana, istakao da je Šabac lider u pružanju prava i usluga i da je u ovogodišnjem budžetu za potrebe socijalne zaštite izdvojio 322 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je za Šabac u prošloj godini izdvojilo 18,5 miliona dinara samo za potrebe osoba sa invaliditetom, od čega udruženjima 2,3 milionaa, dok je za pomoć preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom obezbeđeno 16,3 miliona dinara, naveo je Selaković.

Ambasador Japana Kacumata Takahiko rekao je da je zadovoljan što će specijalno vozilo sa platformom za invalidska kolica, vredno 48.730 evra, obezbediti siguran i pouzdan svakodnevni transport ka medicinskim i drugim ustanovama korisnicima u invalidskim kolicima Mačvanskog okruga, i što će njihov život učiniti boljim i ispunjenijim.

Takahiko je istakao da je ovaj projekat deo dugoročne humanitarne pomoći Vlade Japana Srbiji i podsetio da je do sada realizovano 246 projekata širom Srbije u oblastima zdravstvene zaštite, obrazovanja, životne sredine i socijalne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari