Kada je Sevojno voljom žreba za protivnika u polufinalu Lav kupa Srbije dobilo Crvenu zvezdu, činilo se da će ovaj prvoligaš morati da se zadovolji prolazom među četiri najbolja tima i epitetom najvećeg iznenađenja ovog takmičenja. Da su bez razloga unapred otpisani, te da su i zaista prave specijaliste za pobede nad superligašima, fudbaleri Sevojna pokazali su protiv apsolutnog favorita Crvene zvezde – 2:1 (0:0).

SEVOJNO – CRVENA ZVEZDA 2:1 (0:0)

STRELCI: Vujović 70. Kamberović 90. – Some 86

STADION: Kod Valjaonice. GLEDALACA: 5000. SUDIJA: GogićMiodrag. ŽUTI KAROTNI: Bulatović.

SEVOJNO: Nikolić, Kamberović, Branković, Bulatović, Janković, Raković(od 81. Stanojević), Šunjevarić, Jovičić, Pavićević, Goločevac (od 62. Vujović(Vukojčić)), Radosavljević.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Vranješ, Tutorić(od 84. Some), Pejčinović, Gvozdenović, Aval Isah, Milijaš, Lazetić(od 71. Šišić), Koroman, Parker (od 59. Abubakar), Kleo.

 

Ovaj prvoligaš je pred sobom imao istorijsku priliku, iskoristio ju je i sada je sebi trasirao put u Evropu. Senzaciju u Sevojnu najavio je Vujoviću 70. minutu, samo šest minuta pre kraja meča poništio ju je Some, da bi je ipak u poslednjim sekundama utakmice Kamberovićobnovio i učinio realnom.

Plasman Sevojna u finale Kupa svakako je iznenađenje kade se zna da su mečigrali prvoligaš i superligaš, međutim, ukoliko se u obzir uzme i podatak da Zvezda nije slavila u gostima još od decembra prošle godine, ovaj rezultat se može čak okarakterisati i kao očekivan.

Iako je dan uoči duela u Sevojnu Zvezdin trener Čedomir Janevski tvrdio da je njegova ekipa mnogo kvalitetnija i igrački nadmoćnija u odnosu na protivnika iz Prve lige, te njegove reči nisu dobile potvrdu i na terenu. Jesu crveno-beli, očekivano, više držali loptu u nogama, ali u nekoliko situacija po običaju nisu znali šta će sa njom. Tako su Zvezdine šanse opet bile u vidu šuteva sa distance kapitena Nenada Milijaša i Brazilca Klea. Domaćin se očekivano branio, ali je to činio discpilinovano i organizovano, što ne znači da nije imao i svoje šanse za gol. U najpovoljnijim prilikama bili su Gološevac i Pavićević, prvi je loptu poslao pored gola, a drugi pravo u ruke golmana Stamenkovića.

Potpuna ofanziva Zvezdi ni u drugom poluvremenu nije donosila ništa osim poluprilika. I dalje je domaćin odlično stajao i zatvarao sve prilaze ka svom golu. „Rupu“ su pokušali da pronađu Koroman, Parker i Kleo, ali ti njihovi udarci pokazali su se kao previše lak zadatak za golmana Nikolića. Strpljiva igra isplatila se domaćinu. Tek pošto je ušao u igru Vujevićse našao u šansi, nadmudrio je Zvezdinog golmana i sa desetak metara poslao loptu u cilj. Izgledalo je da će Zvezda ipak izbeći poraz i da će pobedu tražiti kroz penal seriju, jer je četiri minuta pre kraja meča Some odmah po ulasku u igru poravnao rezultat. Da se pitanje pobednika reši ipak u 90. minuta pobrinuo se Radenko Kamberovićkoji je u sudijskoj nadoknadi vremena obezbedio finale i doneo veliku radost navijačima Sevojna.

Bez obzira na to šta Sevojno uradi u finalu Kupa protiv Partizana ovaj klub će svakako sezonu 2008/09 pamtiti kao najuspešniju u istoriji kluba. Sa druge strane, Crvena zvezda je želela da osvajanjem trofeja u Kupu bar malo ublaži godinu koja je bila katastrofalna na svim frontovima, pa sa te strane gledano poraz od Sevojna u polufinalu je samo dodao još soli na ionako teške rane kojima trenutno nema leka i za koje se ne zna kada će zarasti.

Put do finala

ŠESNAESTINA FINALA

Sevojno – Hajduk Kula 0:0, 8:7 penali

OSMINA FINALA

Borac Čačak – Sevojno 1:1, 4:5 penali

ČETVRTFINALE

Napredak Kruševac – Sevojno 1:1, 4:5 penali

POLUFINALE

Sevojno – Zvezda 2:1

 

Drakulić pogodio rezultat u intervjuu za Danas

Predsednik Skupštine FK Sevojno Zoran Drakulić (na fotografiji) u intervjuu za specijalni dodatak o ovoj polufinalnoj utakmici koji je naš list objavio juče izjavio je da očekuje pobedu Sevojna od 2:1! Drakulić se pokazao kao sjajan prognozer, a posle meča o svom „pogotku“ obavestio je i novinare koji su prisustovali utakmici.

– Izvanredan događaj, lepa utakmica i desilo se ono što smo svi priželjkivali. Ostvario se rezultat koji sam prognozirao u razgovoru za Danas. Na redu je finale sa Partizanom i biće svašta, verujte mi – rekao je Zoran Drakulić, predsednik Skupštine FK Sevojno i većinski vlasnik Valjaonice bakra.

Inače, kvota u kladionicama na tačan rezultat 2:1 za Sevojno bila je 40.

Proslava uz trubače

Fudbaleri Sevojna sa svojim navijačima proslavili su pobedu uz zvuke truba i slavlje na ulicama, dok su igrači Zvezde, izbegavajući novinare, pognutih glava krenuli ka Beogradu.

– Sevojno je bilo bolji tim od Zvezde. Zvezda je igrala bez ideje, a Sevojno je u svakom trenutku znalo šta želi. Veliko srce moje ekipe na kraju je pobedilo – izjavio je Ljubiša Stamenković, šef stručnog štaba Sevojna, dodavši da je pre devet meseci rekao će njegov tim ući u Kup i daleko dogurati, a da su mu se zbog toga mnogi smejali.

– Svi su sumnjali u nas, a mi smo verovali u sebe. Smogli smo snage da pokažemo da smo prava ekipa jer smo stali uz rame Zvezdi i Partizanu. Ostvarili smo istorijski uspeh i stvarno svaka čast svima – poručio je Vladimir Vujović, strelac prvog gola za Sevojno. N. K.

Janevskog sramota, Koroman odlazi

Čedomir Janevski, trener Crvene zvezde: Naneli smo najveću sramotu klubu u istoriji! Bila je ovo lakrdija od igre! Za to su isključivi krivci igrači i stručni štab i ne možemo sada da se vadimo na stanje u klubu, jer smo igrali polufinale Kupa. Ovo mi je najteži poraz u karijeri.

Ognjen Koroman, fudbaler Crvene zvezde: Ovo je katastrofa. Ne znam zašto smo ovako slabo igrali iako smo znali da je u jednoj utakmici cela sezona. Teško je sad analizirati, ali defitinitivno nismo bili skoncetrisani. Odigraću do kraja pošteno i korektno a onda odlazim u junu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari