Septembarski upisni rok na DUNP 2. septembra 1DUNP Foto: S. Župljanin

Državni univerzitet Novi Pazar (DUNP) drugi upisni rok na prvu godinu osnovnih studija organizuje 2. i 3. septembra, a prijemni ispiti će se polagati 5. septembra.

U septembarskom upisnom roku ima 361 slobodno mesto – 215 na budžetu i 146 samofinansirajućih. Najviše slobodnih mesta ima na Departmanu za matematičke nauke, na studijskim programima Matematika i Informatika i matematika ima 62 slobodna mesta.

Na studijskim programima tehničkih nauka (računarska tehnika, građevinarstvo i softversko inženjerstvo) ima mesta za 56 brucoša. Na studijama ekonomije ima 38, a pravnih nauka 25 slobodnih mesta. Studijski program Zdravstvena nega (strukovne studije za medicinske sestre i tehničare) ima mesta za još 41 i za 30 studenata prve godine ima mesta na biomedicinskim naukama.

Nisu popunjena ni sva mesta na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici – studijski programi Agronomija i Prehrambena tehnologija. Tamo ima još 45 slobodnih mesta. Za te studijske programe svi studenti su na budžetu.

Zbog epidemije korone junski upisni rok na DUNP okončan je prošle sedmice.

Studenti koji su stekli pravo da se upišu, a bili su sprečeni, to su obavili 17, 18. i 22. avgusta. U tom roku prvu godinu osnovnih studija, na jednom od 20 akreditovanih programa, upisala su 593 studenta – 469 na budžetu i 124 samofinansirajuća. U junu su popunjena sva mesta na studijskim programima: psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, arhitektura i rehabilitacija.

Za samofinansirajuće studente školarina ostaje, kao i prethodnih godina, ista, od 50.000-60.000 dinara i zavisi od studijskog programa.

Ovaj prilog sufinansira grad Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari