„Martovsko ludilo“ koje svakog trećeg meseca u godini „hvata“ sve ljubitelje američke koledžkošarke, konačno je završeno i poznati su svi učesnici fajnal-fora NCAA lige koji će se narednog vikenda održati u Detroitu.

Univerzitetima Vilanova i Konektikat koji su još ranije obezbedili plasman na finalni turnir, u noći između nedelje i ponedeljka pridružili su se Mičigen Stejt i Severna Karolina.

Košarkaši Mičigen Stejta opravdali su ulogu favorita u četvrtfinalu savladavši vršnjake iz Luivila sa 64:52. Najzaslužniji za pobedu „zelenih“ bio je Bosanac Goran Suton koji je mečzavršio sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i deset skokova. Gorostasnom Sarajliji, koji cele sezone igra na izuzetno visokom nivou, brojni stručnjaci i poznavaoci prilika u američkoj košarci predviđaju solidnu NBA karijeru. Treba pomenuti da su „Spartanci“ imali veliku podršku svog najpoznatijeg diplomca – Irvina Medžika Džonsona koji je gromoglasno navijao iz prvih redova hale u Indijanapolisu gde je odigran ovaj duel.

Drugi mečizmeđu Severne Karoline i Oklahome bio je mnogo interesantniji, pre svega zbog duela dve velike zvezde – Taja Losona i Blejka Grifina. Uspešniji je bio omaleni Loson koji je i pored iščašenog palca na desnoj nozi odlučio da nastupi u ovom važnom meču u kome je učestvovao sa 19 poena i pet asistencija u pobedi svoje ekipe – 72:60.

Sa druge strane, blistao je fenomenalni Grifin (23 poena i 16 skokova) ali je njegov tim poražen zbog izuzetno lošeg nastupa njegovih saigrača. Ovo je verovatno bio i poslednji nastup sjajnog krilnog centra u univerzitetskom takmičenju, pošto je gotovo sigurno da će se on i pored toga što je još uvek student druge godine prijaviti za predstojeći NBA draft na kome će biti najveći kandidat za prvog pika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari