Silovanje ideje patriotizma vredno devet miliona evra

Posle curenja informacija o ceni spomenika Stefanu Nemanji

Ostavite komentar


  1. Koliko god da je, vidi se gde su pare otisle, za razliku od prethodne vlasti. „Most na Adi“, Bulevar kralja Aleksandcra i da ne nabrajam vise, gospodo dusebriznici.

    1. Vidi se napredna glupost bote iz aviona. Obzirom da vam je glupost merilo nista nas ne cudi. Unisticete Srbiju dok ne ostanete samo vi sami sa vasim podlim komentarima.

    2. Ne znam da li ste svoj komentar pročitali pre nego što ste ga poslali, ali on je potpuno besmislen. Prvo, kako može da se „vidi gde su pare otišle“, ako ne znate koliko je novca potrošeno? Drugo, ako mislite na to da se rezultat tog poduhvata (spomenik) vidi, zar ne vidite onda, na isti način, i Most na Adi ili Bulevar kralja Aleksandra? Treće, ako je, kao što pokušavate da nam saopštite, tačno da je prethodna vlast tako korumpirana i kriminalna (a nekim čudom se najozloglašeniji među njima već 8 godina nalaze na slobodi!), zašto se onda vaša ljubljena, sadašnja vlast ne potrudi da bude bolja od njih? Na primer, da bude transparentna, da uhapsi kriminalce itd. Dakle, ni kraćeg komentara, ni većeg promašaja,

    3. Ne vidi se gde su pare otišle, jer krijete podatke, ali videće se sve na sudu jednog dana. Nadam se da ćeš tada svratiti, pa da opet budeš ciničan i hrabar kao ovde.

  2. A gde ste vi to videli transparentno silovanje ???
    A drugo ziveci. toliko vekova pod Osmanlijama nije ni cudo da smo i sami postali nasilni.
    Spomenik nije kupljen u Supermarketu ako ciljate na nagradnu igru Uzmi racun i pobedi vec isod saca.

  3. Ма нек кошта и 110 милки важно је да имамо спомен на Стефана Немању

  4. Lažni nacionalizam, kada Srbija sve više osiromašuje i ubrzano nestaje. Uz neizbežnu ugradnju vlasti.

  5. Patrijote iskopali Dimitrija Tucovića i naprvili „fontanu koja peva“ na „vrhu“ Nemawine ulice a iste „patrijote“ napraviše sopenik Nemanji na „dnu“ Nemanjine ulice

    1. Novo je da za krađu državne imovine treba da se ide na dugu robiju, bez prava na pomilovanje, dok bi se banditskoj sekti koja je to omogućila zauvek zabranio rad. Uz Božju pomoć i konačno buđenje naroda, tako će uskoro i biti.

  6. To je skupi, drski radikalski populizam kojim se pokriva pljačka i otimačina. Nakon ovoga srbi će dobiti novu elitu koja će vojskom i policijom braniti oteto. Idealan teren za još jedan građanski rat.

  7. Najbolji pokazatelj zabrinjavajuceg dusevnog stanja ovog drustva. Altiser je napisao dve tri reci o ovom tipu ideoloske manipulacije najpateticnijim i najnerazumnijim osecajem na svetu – patriotizmom.

    Odlican tekst.

  8. Pitanje cene je u suštini nebitno. Kome je sad bitno koliko su Francuzi platili Kip slobode 1886. godine kad su ga poklanjali Njujorku?

      1. Sa spomenikom je otislo njima 8,5 miliona u dzep, a bez spomenika bi Vesíc uzeo svih 9 miliona sebi. Tako to rade nase vlasti, vec decenijama

    1. Nije valjda da ne razumete, ovde se ne radi o ceni, nego o pravu građana da znaju kako se troši njihov novac.

    2. Kip slobode je umetničko delo. A naši, koliko alavi, toliko neuki, vlastodršci, pored plejade naših vrsnih umetnika, naručuju pinkoidni, bezobrazno, besmileno preskupi treš iz inostranstva (sic!).
      Pride, za njih važi ona narodna: u tuđega tatka pogolema patka.

    3. Meni je veoma bitno. Nego, za svaki dinar za koji su se ugradili preko realne cene, po mesec dana zatvora. Pa žeš da vidiš kako će onda i vama odjednom to da postane jako bitno.

    4. Mozda i najgluplji razlog da se potrose tolike pare. Na kraju cete i ziveti kao tokom Stefana Nemanje, feudalizam i Bog da vas vidi.

  9. Dok se profesori Filozofskog fakulteta bore za istinu, ali i zakonitost, profesori Pravnog fakulteta ćute!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.