Sindikat Sloga: Iz VMA pod sumnjivim okolnostima dali otkaz samohranom ocu 1Foto: VMA

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuje postupak nadležnih na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) koji su, navedeno je, pod sumnjivim okolnostima dali otkaz samohranom ocu Slobodanu Živaniću, saopštio je danas taj sindikat.

Kako je navedeno, Živanić je na VMA 10 godina radio na ugovor o privremenim poslovima, čime je direktno prekršen Zakon o radu.

„Kada je pokušao da se raspita kako su neki koji su došli posle njega dobili posao za stalno i pored obećanja da će se prvo u stalni radni odnos primati oni koji su prvo došli, umesto odgovora dobio je otkaz ugovora o radu i pored velike nepopunjenisti radnih mesta“, saopšteno je.

„Sloga“ navodi i da je Živanić sve vreme obavljao poslove mimo redovnog radnog vremena, kao volonter, radeći tako bez naknade za prekovremeni rad, i da su umesto njega te dnevnice su „uzimale njegove kolege koje su redovno zaposlene“.

Kao obrazloženje za otkaz navedeno je da se Živanić „nekoliko puta nije pojavio na poslu“, dok on tvrdi da nije imao kako da ode na posao jer je njegova plata od 24.000 dinara kasnila i nije imao čime da kupi kartu za prevoz.

„Sloga“ poziva nadležne da preispitaju svoju odluku o prekidu ugovora o radu Živaniću , a Živaniću će pružiti svu neophodnu pravnu pomoć u ostvarenju njegovih prava pred nadležnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari