Sindikat Sloga traži smenu direktorke Zavoda za urgentnu medicinu u Nišu 1Hitna pomoć Niš: Foto: V. Torović

 

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga hitno zahtevaju od Ministarstva zdravlja Republike Srbije da smeni dr Snežanu Radivojević sa pozicije vršioca dužnosti direktorke Zavoda za urgentnu medicinu u Nišu.

„Od septembra 2023. godine, protiv dr Radivojević od strane sindikalnih organizacija koje deluju u Zavodu podnete su tri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, uključujući i jednu prijavu od strane našeg sindikata. Prijave se ogledaju u nizu krivičnih dela koje je dr Radivojević počinila, uključujući zloupotrebu službenog položaja, nenamenskog trošenja sredstava dobijenih od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, i falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju Sloge.

Kako dodaju, pored toga, dr Radivojević je svojim delovanjem grubo prekršila Zakon o radu, ometajući i rad sindikata „Sloga“ unutar Zavoda, čime je ugrožena zakonitost i efikasnost institucije koju predvodi.

„Udruženi sindikati Srbije „Sloga“zatražiće od nadležne budžetske inspekcije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da izvrše kontrolu poslovanja Zavoda za urgentnu medicinu Niš za vreme mandata spomenute direktorke, te insistiraju na njenoj hitnoj smeni kako bi se sprečila dalja šteta“, ističu iz sindikata Sloga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari