Sindikat Zaposlenih Policije: Sve naše građane vratiti u Srbiju 1Sindikat Zaposlenih Policije Foto: FB

Sindikat Zaposlenih Policije zahtevao je danas od nadležnih da hitno reagujete i sve naše državljane koji su van Srbije hitno vratite u Srbiju.

Kako navode, samo u toku jučerašnjeg dana sindikatu se obratilo više od 50 naših državljana iz Slovačke, Mađarske, Nemačke i Slovenije za pomoć da se vrate u Republiku Srbiju.

Navode da je većina njih dobila otkaz, da nemaju stalnu radnu dozvolu , da im se otkazuju smeštaji, da završavaju na ulici ili će završiti.

„Pozdravljamo odluku i vašu aktivnost da se vrate turisti sa dalekih destinacija gde ste poslali avione, ali treba da shvatite da je većina naših državljana otišla u mnoge evropske zemlje kako bi našla posao i da 90 odsto njihove zarade završi u Srbiji. Takođe, navodimo da je većina evropskih zemalja pozvala sve svoje građane koji žele da se vrate u svoju zemlju i organizovala njihov povratak u zemlju bez obzira što je epidemija virusa. Sindikat Zaposlenih Policije niti je vlada RS, niti ministarstvo spoljnih poslova da može da vrati naše državljane u Srbiju, to morate uraditi vi jer ste vi odgovorni za sve državljane Srbije bez obzira da li žive u Srbiji ili su na privremenom radu van Srbije“, navode u saopštenju, koje su uputili i premijerki i ministru unutrašnjih poslova.

Iz Sindikata takođe, sreću pažnju ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću na „skandalozno ponašanje pojedinih predstavnika njegovog ministarstva koji rade u ambasadama širom zemalja“ da umesto maksimalne pomoći našim državljanima isti preduzimaju minimalne aktivnosti a u mnogim slučajevima naši državljani ne mogu dobiti nikakav odgovor od predstavnika ambasada.

Sindikat je takođe i najoštrije osudio jučerašnje hapšenje ekipe KTV televizije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari