Sinod SPC odustao od smeštaja vladika u hotelu „Hilton“

Pred izbor novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve

Ostavite komentar


  1. Nadam se da ce odabrati nekog ko ce biti postovan i voljen. Irinej i Porfirije nisu taj izbor.

    1. Porfirije jeste pravi izbor. Da čitate list Danas pronašli bi tekst zašto je Porfirije najbolji kandidat.

        1. A zašto onda čitate Danas? Da niste možda dobili nalog da napadnete ovu vest sa još nekim svojim kolegama? 🙂

    1. Na Gasicevoj TV uz prisustvo prvorodjenog. Mora da se proveri za koga glasaju kao kod bugarskog voza. Mozda ugase vidljive kamere, ali smeju li da prevare prvorodjenog ako neka tajna kamera to utvrdi?

  2. Farsa. Ali Bog zna da smo je i zaslužili.
    Kada su Patrijarha Pavla pitali Kada će nam biti bolje? On je odgovorio: Kada mi budemo bolji

    1. Šta je to model dve Nemačke? To zvuči zanimljivo, posebno ako bi moglo voditi ujedinjenju.

  3. Najbolje da im Vučić (Država) kupi hotel. Nije skupo. Sećam se da su novine pisale o starijem gispodinu, novcu u rancu, te da je jedan hotel prodat za 300.000€. Toliko košta garsonjera u BG na H2O.

  4. jesu pripremili plato ispred hrama da mogu da se parkiraju besni dzipovi? ove godine sajam automobila ispred hrama, samo najnoviji luksuzni modeli Audi i Mercedes

  5. Nije mi jedino jasno ko je tu medijum odnosno ko tu Vučiću uspostavlja vezu s pokojnim patrijarhom… Selaković ili duhovnik Stefan?

  6. Hm, nisu popovi Crkva, pa ni vladike već mi-narod Božji! Pratite kada bude ustoličenje budućeg patrijarha ko daje poslednju saglasnost? Naravno narod koji treba da mu otpeva dostojan! Naša je poslednja…

    1. lepo i jasno nam govore u lice – vi ste ovce, a mi smo oni koji vode stado
      većina naroda samo bleji i poslušno sledi

      1. Да си мало пажљивије пратио како ове новине стварају причу ниноднчега схвати би и ко ти се смеје у лице! СПЦ ти сигурно није а ни ови што се окупљају.

    1. У Патријаршији,сцаки од владика има свој лични смјештај и пракса је била да ту бораве,све остало је луксуз, па и за саме владике.

  7. Sabor je mogao biti održan i u nekog naprednog političara, Vračar ih je pun.

  8. mi imamo dve vlade-Brnabicku i POP Vladu.. a na celu obe nas dragi Voljeni AV AV

  9. Pa jel su dali sabratu manastira Rača – Jovanu (Radosavljeviću) koverat sa imenom?

  10. Najbolje da se Irinej Bulovic ili Porfirije proglase za licnog AV patrijarha i beatifikuju odmah. Ovakav pritisak na Sabor SPC nije vrsen ni u doba A. Rankovica. Sramota i bruka. Svet se cudom cudi nasem ludilu na vlasti.

  11. Umesto da otvorite crkvena dvorista za decu i narod, ograde sa siljcima ste stavili! Ne mislite vi na narod , a od kad su vrata Hrama bila zakljucana na godisnjicu smrti Oliver
    a Ivannovica vise mi pop u kucu ne dolazi.

  12. Naravno da 99% svih naših problema, pa i ova trenutna sprdnja sa SPC, potiče sa Andrićevog venca… I to godinama u nazad. I dok taj problem ne rešimo, nema nam boljitka…

  13. Dakle, to je ekipa koja reguliše odlazak u „Nebeski Hilton“. Sada su na pripremama. Ajmen.

  14. Zašto je Vučić (indirektno) odlučio da se Sabor održi u kripti Spomen hrama Svetog Save?.

      1. Pošto može da nadgleda da li se sve odvija po instrukcijama koje im je dao. 🙂

  15. Patrijašija je najsigurnije mesto još tu nemaju upliv potomci ozn-e,vreme je da bude Božija volja .

  16. A taman sam mislio da počnem da ubacujem više u onu kasicu u crkvi, trebaće, skup je Hilton; ništa, nek’ si kupe neki bolji auto, Hrist to sigurno gleda i odobrava….

  17. Ja sam za to da Aleksandar Vučić bude ; patrijarh , predsednik , premijer , svi ministri , lekar , policajac ….i narod!!!!

  18. Ovo je očekivano,jer ke to samo bio marketinški pokušaj da Crkva pokaže da je ona uz narod i da deli njegovu sudbinu.Bolje da su spavali u Hiltonu a Patrijarha birali u Patrijaršiji,jer ovako pošto je Hram na Vračaru potpuno i 100 posto prekriven kamerama tačno će se znati koji koverat nosi ćije ime.Crkva je pala najniže što je mogla zbog đžipova i poreza.

  19. Jos od 58. Kad je Germana izabrao njegov zemljak (komunisticki pisac) iz Velike Dtrnove ovoga nije bilo.

  20. Bas se isplati biti isposnik . Spavas u Hiltonu i hranis se bolje od bilo koga. Vidim da cu i ja u popove.

  21. Боже ме опрости , владике не би требало на гробљу да бирају Патријарха.Боље да дођу у Јагодину код Светозара.Макар је на отвореном.Патријарх би требало да се бира за живот и славу Србије, а не за укоп.

Ostavite komentar


Društvo

Meteorolog Nedeljko Todorović otkriva kada ljudski organizam oseti da se vreme menja 9

Meteorolog Nedeljko Todorović otkriva kada ljudski organizam oseti da se vreme menja

Ljudski organizam može i do čak 48 sati unapred da oseti da se vreme menja. Signal za to su glavobolja, loše raspoloženje, loš san… Te tegobe danas i sutra mogle bi biti intenzivnije, jer se očekuje drastičan pad temperatura - čak i ispod 10 stepeni. U pojedinim delovima kiša, a na planinama sneg. Nije reč o drastičnim, već o uobičajenim promenama vremena, kaže Nedeljko Todorović i otkriva do kada će trajati zahlađenje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.