SKOJ započinje kampanju protiv Jovane Jeremić ispred Pinka 1Foto: Printscreen/YouTube/Novo jutro

Savez komunističke omladine Jugoslavije obaveštava će u subotu 13. januara, u 11 časova, započeti kampanju protiv Jovane Jeremić ispred zgrade TV Pink, saopštio je SKOJ.

“Ova akcija će biti simbolično organizovana ispred Pinka zbog izjave bahate voditeljke Jovane Jeremić koja vodi Novo jutro na ovoj televiziji da članovi tima koji zajedno sa njom rade jutarnji program moraju da dođu na posao čak i kad su bolesni, jer ona ne toleriše izostanke”, navode u SKOJ-u.

Iz tog razloga, njihovi aktivisti će simboličnom akcijom započeti kampanju koja će biti usmerena protiv, kako kažu, svih bahatih poslodavaca, i zahtevaće od menadžementa TV Pink da se izjasni da li se izrečene reči Jovane Jeremić sprovode u delo ovoj kući.

SKOJ je obavestio nadležne inspekcijske organe da hitno provere da li Jovana Jeremić govori istinu i da što pre obavesti javnost o tome.

SKOJ od uredništva televizije Pink zahteva da se ogradi od “skandalozne i neljudske” izjave Jovane Jeremić kao i da je sankcioniše zbog verbalnog šikaniranja članova svoje ekipe.

“Takođe, naš omladinski Savez će uputiti sutra poziv novinarskim udruženjima, sindikalnim organizacijama i udruženjima koja se bave radničkim i ljudskim pravima i drugim političkim subjektima da osude izjavu Jovane Jeremić kojom se vređa dostojanstvo i ugrožava zdravlje zaposlenih koji učestvuju u snimanju i emitovanju emisije koju ona vodi i da se priključe našoj kampanji protiv kršenja elementranih prava radnika”, poručio je SKOJ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari