Škola iz Vranja domaćin gostima iz Kumanova 1Foto: vranje.org.rs

Vranje je za vikend posetilo 50 učenika i profesora Srednjeg opštinskog učilišta „Pero Nakov“ iz Kumanova, koje je partner vranjskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi na projektu „Centri za inovativni razvoj socijalnog preduzetništva – savremena perspektiva socijalne integracije mladih“.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu Danijela Milosavljević organizovale su prijem za učenike i profesore iz Severne Makedonije, kao i za direktora Ekonomsko-trgovinske škole Mometa Andonovića i njegove saradnike.

„Opšti cilj programa je jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja, povezujući ljude i resurse na održiv način. Socijalno preduzetništvo će obezbediti socijalnu inkluziju osoba iz društveno marginalizovanih grupa. Zahvaljujući projektu, škole će dobiti i nova, savremena učila“, rekla je Jović.

Projekat je finansiran sredstvima IPA 2 programa prekogranične saradnje Srbije i Severne Makedonije, a Ekonomsko-trgovinska škola, kao nosilac projekta, prva je vranjska škola koja je dobila sredstva iz IPA fondova prekogranične saradnje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari