Školska nastavnica: Nastava se odvija samo zahvaljujući ljubavi i entuzijazmu prosvetnih radnika 1epa08226144 Roma students listen to the teacher in a secondary school for catering and hospitality in Nyiregyhaza, Hungary, 18 February 2020. The purpose of the European Union funded project run by the Ministry of Education is to prevent Roma youth from early school leaving and to increase the educational and employment opportunities of disadvantaged groups. EPA-EFE/Attila Balazs HUNGARY OUT

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula, školska nastavnica, izjavila je danas da se vlast krije iza zakona i procedura, koje očigledno ne rade, ponavljanjem da sistem nije zakazao.

Prema oceni Tijane Šerbule, to je tačno, jer svi prosvetni radnici, roditelji, đaci znaju da sistem ne postoji, saopštila je SSP.

Povodom vesti da je majka učenika u beogradskoj Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ pretukla nastavnicu biologije, Tijana Šerbula istakla je da se školska nastava odvija samo zahvaljujući ljubavi i entuzijazmu prosvetnih radnika koji za nikada manje plate ulaze u učionice i pokušavaju da nastave da uče decu ne samo lekcije iz udžbenika, „već i da ih nauče one mnogo važnije lekcije o tome kako da budu dobri ljudi”.

Šerbula je upozorila da im je sve teže u tome, jer se nasilje emituje sa vrha vlasti, iz medija i tako postaje prihvatljivo.

Ona je ukazala da, za početak, vlast može odmah da donese odluku da samo đaci mogu da ulaze u školsko dvorište i zgradu, a roditelji moraju da se najave kod razrednog starešine.

„To bi bio dokaz da su ovoj vlasti kojoj je obrazovanje poslenja rupa na svirali, životi učitelja, nastavnika i profesora zaista važni. Sve drugo biće signal da su bezvredni“, zaključila je Tijana Šerbula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari