SSP: Vlast u Beogradu mora da uvede video nadzor i čuvare u vrtiće 1Vrtić u Zaječaru, foto: N. S.

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula ocenila je da gradska vlast mora da uvede video nadzor u sve vrtiće i da obezbedi čuvare u objektima koji su često meta provalnika, da bi se rešilo pitanje sigurnosti dece i imovine.

Ona je ocenila da se u vrtiću „Maslačak“ dogodio nezapamćen stepen vandalizma, gde deca provela dan jer nije imao ko da ih čuva, iako su huligani prethodne noći provalili u to obdanište, urinirali po sobama, bacali pikavce, ukrali tehniku i pojeli i popili svu hranu i piće.

„Iako se hvale sjajnim uslovima za rad i procvatom predškolskih ustanova, Grad već neko vreme ignoriše zahteve roditelja za uvodjenje privatnog obezbeđenja ili video nadzora“, rekla je Šerbula u pisanoj izjavi i dodala da gradska vlast traži da troškove za to snose roditelji.

Ona je dodala da roditelji već plaćaju troškove nabavke čaša, ubrusa, bojica i hartije i ocenila da praksa nebrige za najmladje i njihove roditelje i vaspitače traje godinama, dok je za njihovu bezbednost nadležan gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.