Skup u Novom Pazaru: Zaustavite ubijanje nevinih stanovnika Palestine 1Foto: S. Novosel

Neformalna grupa građana održala je danas u Novom Pazaru skup podrške narodu Palestine sa kojeg su upućene molbe međunarodnoj zajednici da se zaustavi sukob i ubijanje nevinih stanovnika Palestine.

Na skupu, u centru grada, nosili su parole „Sandžak je uz Palestinu“, „Sloboda Palestina“ i uzvikivali „Free, Palestina“.

Haris Ibrahimović je, u obraćanju, učesnicima protesta rekao da podržati Palestinu, ne znbači podržati terorizam, ali i da stati uz one koje su svi ostavili je veliko delo.

-Mi podržavamo žene, decu, podržavamo hiljade onih koji ginu i stradaju, a za koje niko u svetu i ne pita. Ljudi nisu životinje, a da jesu sigurno bi neko reagovao – poručio je Ibrahimović i dodao da „možda svet ima veće zgrade, jaču vojsku i brojnost, ali mi imamo veću ljudskost“.

Skup podrške narodu Palestina organizovala je neformalna grupa građana Novog Pazara, a učesnike pozvala preko društvenih mreža.

 

Govornik Haris Ibrahimović kazao je da su građani Novog Pazara tim činom „jedini uhvatili uže pravde i humanosti, koji su svi drugi pustili“.

„Mi smo ovde da stanemo uz nedužne stanovnike Palestine, uz one kojima su oduzeti voda, hrana, struja i plin, uz one od kojih se očekuje da nestanu pred očima celog sveta. Ovde smo da pošaljemo poruku mira, da se obratimo međunarodnoj zajednici da reaguje, da zaustavi teror, agresiju i rat“, poručio je Ibrahimović.

On je dodao da je „bilo pozvanijih od njega da se obrate, ali da su oni izračunali da im je pametnije da ćute“, što je, kako je ocenio, velika sramota.

„Nemojte se plašiti da podržite nevine ljude, podržati njih ne znači podržati terorizam, podržavamo decu, žene, hiljade nevinih kojih ginu. Ljud nisu životinje, a da jesu, do sad bi neko već i reagova“, kazao je Ibrahimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari