Slavica Đukić Dejanović posetila Osnovnu školu "20.oktobar" 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila je danas sa saradnicima Osnovnu školu „20.oktobar“ u Beogradu, kojoj je u prethodnom periodu stiglo više pretećih poruka i razgovarala sa rukovodstvom, zaposlenima i učenicima.

Ona im je pružila podršku u ovoj situaciji, upoznala zaposlene sa informacijama o preduzetim pojačanim merama koje sprovode sve službe zadužene za zaštitu i održavanje bezbednosti, saslušala predloge zaposlenih i naglasila da se radi na povećanju internet bezbednosti i edukaciji u okviru te oblasti.

Slavica Đukić Dejanović zahvalila je na pomoći MUP i svim drugim organima koji su uključeni u rešavanje ove situacije u cilju povećanja bezbednosti učenika i zaposlenih, podsećajući da svaka škola sprovodi propisane mere kojima se osiguravaju uslovi za bezbedan boravak dece i učenika u ustanovi.

Sve škole su upoznate sa postojećim procedurama, postupanjem i saradnjom sa MUP u slučaju dojave o bombama.

U Osnovnoj školi „20. oktobar“ u ponedeljak je održan sastanak predstavnika Ministarstva prosvete, Školske uprave Beograd i Instituta za mentalno zdravlje, kako bi bila pružena hitna podrška zaposlenima i učenicima zbog učestalih pretnji.

Škola će formirati Tim za krizne intervencije koji će uz podršku Ministarstva prosvete realizovati Akcioni plan.

Kao vid podrške u ovoj situaciji uprava škole proslediće zaposlenima i roditeljima video materijale koje je dostavilo Ministarstvo prosvete, postoji mogućnost psihološkog savetovanja u Dečijem kulturnom centru, svakog dana od 10 do 18 časova, a u školi će dodatno biti organizovana i tribina za roditelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari