Više javno tužilaštvo: Razgovor sa Milenkovićem odložen za sledeću sedmicu 1foto FoNet/TV FoNet

Razgovor sa načelnikom Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanom Milenkovićem koji je bio zakazan za danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu odložen je za sledeću nedelju na molbu Milenkovića, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

„On nije želeo da odgovara na pitanja tužilaštva bez prisustva svog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića, pa je razgovor odložen za utorak,12. jul„, navodi se u saopštenju.

Milenković je pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet i naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

„Ponovo ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao ‘Jovanjica’. Takođe, rad na utvrđivanju svih okolnosti u ovom predmetu se nastavlja“, dodaje se u saopštenju.

Što se tiče tvrdnje advokata Zdenka Tomanovića da je tužilaštvu prosleđena informacija o ugroženoj bezbednosti Slobodana Milenkovića i drugih lica, Tužilaštvo je obavestilo javnost da zaključno sa današnjim danom Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nije data, niti prosleđena ova vrsta informacija.

Na pitanje novinara kako je bilo, Milenković je ispred Palate pravde kratko odgovorio: „Profesionalno“.

Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za suzbijanje korupcije saopštilo je u utorak da je uputilo poziv za razgovor Milenkoviću u svojstvu građanina.

Tužilaštvo je navelo da je Milenković pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

Provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao „Jovanjica“, naveli su iz Tužilaštva.

Načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodan Milenković došao je danas u Palatu pravde oko 11:45 nakon što mu je Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uputilo poziv na saslušanje u svojstvu građanina.

Tužilaštvo je juče saopštilo da je Milenković pozvan na razgovor kako bi se izjasnio o navodima bivših visokih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, objavljenih prethodnih sedmica u medijima, povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

Provere koje su u toku ne odnose se na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao „Jovanjica“, navelo je Tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari