Sloga: Vlast podmeće Simu Spasića 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ispred sedišta ministarstava u Nemanjinoj ulici juče se, uoči konferencije za novinare Stranke slobode i pravde (SSP), dogodio incident kada je potpredsednik SSP Dejan Bulatović pocepao transparent i sklonio fotografije kosovskih žrtava, koje je stavio predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić.

Bulatović je pocepao transparent na kome je pisalo „Savez za Srbiju želi pučem da ponovo dođe na vlast“.

Spasić je vikao „Đilas korona“, „Porodice traže pravdu“, „Ne diraj žrtve“, „Nikada nećete da dođete na vlast to vam poručuju porodice žrtava“, „Savez za Srbiju je zlo za Srbiju“, „Plaču mi deca, kažu Đilas lopov“, „Đilas, UČK!“, „Ne možete da ubijete istinu“.

Spasić je rekao da je došao ispred Ministarstva pravde „da traži pravdu“ i vikao „Dabogda vi da doživite našu tragediju“ obraćajući se organizatorima konferencije za novinare.

Došlo je do rasprave i gurkanja, a predstavnike SSP i Spasića je rastavilo obezbeđenje. Spasić je nastavio da uzvikuje parole protiv Đilasa i SSP, a zatim su mu predstavnici ove stranke pokidali ozvučenje od megafona.

Kasnije u toku dana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u saopštenju su pozivali ministra policije Nebojšu Stefanovića da omogući neometano održavanje opozicionih i sindikalnih konferencija za štampu na otvorenom.

Oni su istakli da Spasić konstantno ometa politički pluralizam na najprimitivniji način, bukom, neartikulisanom dernjavom i galamom, najgrublje provocira okupljene uz izostanak intervencije policije koja je dužna da održava javni red i mir.

„Sve ovo navodi da vlast to namerno radi, podmeće Simu Spasića kao kukavičije jaje, umesto da argumentovano izađu na televizijske, radijske i druge javne debate, razmene stavove i mišljenja, poput današnje teme u vezi dotrajalih traktora i mehanizacije zbog čega je kompletna srpska poljoprivreda u konstantnoj stagnaciji i propadanju“, naveli su u Slogi.

Simo Spasić u izjavi za Danas negira da je on želeo da sabotira protest opozicije, ističući da se ispred ministarstva pravde našao kako bi zahtevao pravdu za žrtve rata na Kosovu.

„Nisam ni znao da oni imaju protest. Ja nikoga nisam napao, oni su meni pokidali ozvučenje, a potom i odneli nekoliko transparenata“, naveo je Spasić. Upitan zbog čega je nosio transparent o Savezu za Srbiju, ukoliko nije želeo da opstruiše protest, Spasić ističe da on taj transparent svuda nosi još od kada su predstavnici SZS-a sedeli ispred skupštine čime su, kako tvrdi, iskazali nepoštovanje prema žrtvama NATO agresije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari