Složno za Kragujevac: Pažljivo birajte upravnike zgrada 1Foto: Z.S.M.

Izbor profesionalnih upravnika zgrada može da bude dodatno opterećenje i trošak za stanare koji žive u njima. Tim povodom saopštenjem za javnost oglasio se Pokret „Složno za Kragujevac” u kome ističe da Kragujevčanima u poslednje vreme preti još jedna opasnost po kućni budžet – izdaci za stvarne ali i fiktivne radove, kao i apanaže profesionalnim upravnicima.

Oni navode kako su im preneli stanari više stambenih zgrada u Kragujevcu, trend je da se, tamo gde upravnik nije jedan od stanara, nude agencije koje okupljaju profesionalne upravnike. Kada Skupština stanara donese odluku da angažuje te ljude, stanari najčešće nisu ni svesni realnih, a naročito ne skrivenih troškova, pa su ionako istanjeni kućni budžeti pod dodatnim, rekli bismo, nepotrebnim udarom, navodi se u saopštenju SZK.

Pokret Složno za Kragujevac apeluje na građane da se izboru upravnika posvete veoma ozbiljno i, ako je ikako moguće, tako odgovoran posao povere nekome iz svojih redova.

Ukoliko se pak odluče za eksternu varijantu, SZK predlaže Kragujevčanima da je najbolje da se konsultuju sa stanarima zgrada kojima već godinama upravljaju uspešno uglavnom profesionalci iz ovog grada.

Pokret Složno za Kragujevac u svom obraćanju javnosti i medijima poziva nadležne organe da provere poslovanje agencija koje, najčešće uz ostale usluge, nude i svoje upravnike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari