Smeće se obrušilo i zatrpalo radnika 1Foto: S. Župljanin

Bageristu B.S. (56), danas popodne, zatrpalo je smeće na novopazarskoj deponiji Golo brdo. On je radio na gašenju požara i sanaciji deponije. U JKP „Gradska čistoća“ kažu da je reč o radniku privatne firme, koja radi na sanaciji deponije.

Nesreća se desila oko 15 časova kada se obrušila ogromna količina otpada, koja je bager nosila skoro stotinu metara. Na žalost, vozač nije uspeo da iskoči iz vozila i pretpostavlja se da je zatrpan – rekao je medijima direktor JKP „Gradska čistoća“ Emin Omerović i dodao da se na deponiji tada nalazio i radnik ovog preduzeća, koji je uspeo da izbegne obrušavanje i prošao je sa lakšim telesnim povredama.

Na lice mesta odmah su stigli policija, vatrogasci i hitna pomoć. Vozilo je pronađeno, ali se za vozačem još uvek traga. Uslovi za potragu su teški, jer je na deponiji i dalje aktivan požar i ima puno dima.

Pre desetak dana istekao je tender za izbor izvođača radova za sanaciju ove deponije, udaljene od grada 23 kilometra. Predračunska vrednost ovog posla je pet miliona dinara, a sanacija podrazumeva da se smeće, koje se nalazi na platformi, gurne na niži nivo i da se sve površine prekriju zemljom u visini od 20-30 cm. Ovim će biti olakšana eksploatacija, smanjene mogućnosti paljenja i širenja neprijatnih mirisa. Poslednji put deponija Golo brdo je sanirana pre pet godina, kada su nanjoj bili česti požari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari