Na sednici SO Bojnik, koja je održana minulog vikenda, formirana je nova opštinska većina koju čini šest odbornika DS-G17 plus, šest Grupe građana „Pokret za Bojnik“, tri Srpske napredne stranke i jedan Nove Srbije.

Odbornici su, posle burne rasprave, za novog predsednika opštine izabrali Nebojšu Nenadovića (DS), a za zamenika Nebojšu Radonjića (Grupa građana). Novi predsednik SO je Ivan Stojanović(Grupa građana), a njegov zamenik Dragiša Dimitrijević(G17 plus). Izabrana je i nova „opštinska vlada“ koju, srazmerno broju odbornika, čine predstavnici stranaka odborničke većine.

Inače, u Bojniku su dosadašnju lokalnu vlast činili Alijansa demokrata, Srpska radikalna stranka, DSS i Nova Srbija. Smenjeni predsednik opštine dr Miomir Ljubić(Alijansa demokrata) ocenjuje da će nova skupštinska većina dovesti do krize u lokalnom parlamentu. Dr Ljubićočekuje brzo rešavanje statusa odbornika koji su iz SRS prešli u novoformiranu SNS, što bi trebalo da vrati staru opštinsku većinu.

– Ovo novo stanje uvodi nas u veliku političku krizu, ali očekujemo hitan odgovor nadležnih pravosudnih organa i od te odluke zavisiće dalji razvoj događaja u našem kraju – kaže dr Miomir Ljubić, smenjeni predsednik Opštine Bojnik.

Kriza u Bojniku, jednoj od najnerazvijenijih sredina Jablaničkog okruga, traje godinama. Opština se prostire na 264 kvadratna kilometra, ima 36 naselja, a najveće mesto je sam opštinski centar – Bojnik, u kome živi oko 3.000 stanovnika, dok je u celom kraju 14.500 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari