Smenjena pomoćnica ministra prosvete 1

Vlada Srbije smenila je na sednici održanoj 27. jula v.d. pomoćnicu ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Željku Radojičić Lukić.

 Smena je usledila nakon novinskih napisa da je protiv nje podneta tužba za mobing.

Ministar prosvete Srđan Verbić predložio je vladi da razreši Radojičić Lukić još u septembru prošle godine, kada joj je istekao šestomesečni mandat vršioca dužnosti pomoćnice, a nju je trebalo da zameni Slavica Jašić, zaposlena u Sektoru za osnovno obrazovanje, koja je bila izabrana na internom konkursu. Vlada se tri meseca o tome nije izjašnjavala, da bi 16. decembra retroaktivno produžila v. d. status Radojičić Lukić na tri meseca i to od 20. septembra.

Prema pisanju medija, Radojičić Lukić je ugovor o radu istekao u decembru prošle godine, kada je ministar Verbić ponovo tražio njeno razrešenje.

Zanimljivo je da je tužbu za mobing protiv nje podnela Slavica Jašić, koja se, kako tvrdi, našla na udaru Lukićeve zbog toga što su jedna drugoj postale konkurencija. U javnosti se spekulisalo da Radojičić Lukić ima podršku SNS-a, koji joj je omogućio da ostane u Ministarstvu i nakon što je izgubila Verbićevo poverenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari