Smrt Navaljnog i legalizacija istopolnih brakova u Grčkoj: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Beta/European Parliament/Mathieu CUGNOT; Danas/Lena Stefanović; Ministarstvo odbrane; Fonet/Antonio Ahel; EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Evroposlanik i jedan od međunarodnih posmatrača izbora u Srbiji Andreas Šider izjavio je u ponedeljak da su Evropska komisija i Evropski savet ozbiljno shvatili Rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji i da se ozbiljno bave time kako da organizuju nezavisnu istragu. Opširnije OVDE.

Grupa Srba raseljenih sa Kosova održala je u četvrtak protest ispred ambasade SAD u Beogradu s kog su od te zemlje zatražili da se „zauzme“ za osnovna ljudska prava Srba i „drugo nealbansko stanovništvo“ na Kosovu i Metohiji. Opširnije OVDE.

Srbija je dobila još jednu isporuku oružja od svog saveznika Rusije uprkos međunarodnim sankcijama Moskvi zbog njene invazije na Ukrajinu, izvestila je u sredu američka novinska agencija Asošiejted pres. Opširnije OVDE.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, glavni protivnik predsednika Rusije Vladimira Putina, preminuo je u ruskom arktičkom zatvoru gde je izdržavao 19-godišnju zatvorsku kaznu. Opširnije OVDE.

Grčka je postala prva zemlja sa većinskim pravoslavnim stanovništvom koja je legalizovala istopolne brakove. Ta odluka grčkih vlasti znači da će sada istopolnim parovima biti dozvoljeno i da usvajaju decu. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari