SNS Užice: Stanovnici Zabučja nisu građani drugog reda 1Sedište SNS u Užicu/ Foto: N. Kovačević

Povodom zahteva užičkog odbora SSP da lokalna vlast vrati autobusku liniju gradskog prevoza za naselje Zabučje i ocene da vlast SNS stanovnike tog naselja, zbog nerešenih komunalnih problema, tretira kao građane drugog reda, iako plaćaju porez i ostale obaveze, reagovao je lokalni odbor naprednjaka.

U saopštenju tog odbora se navodi da „za vlast SNS građani Zabučja nisu i nikada neće biti građani drugog reda“, da pomenuta autobuska linija „nije ukinuta pre par godina“, kako je to naveo odbor SSP, „već 2006. godine, uz podsećanje na to da je nisu ukinuli naprednjaci, već „oni koji danas pišu peticiju da se ona vrati“.

Pritom, dodaju naprednjaci, „SSP ne navodi da je razlog njenog ukidanja bezbednost putnika“, zbog „geometrije puta, oštrih i nepreglednih krivinae, specifičnih preloma nivelete, nebezbednog uključenja i isključenja sa magistrale“.

„Vi u SSP-u kao da ne znate da je ovaj putni pravac alternativa vozačima u letnjim mesecima, kada su na magistrali ogromne gužve, i da je na tom putnom pravcu bilo saobraćajnih nezgoda, upravo iz navedenih razloga“.

Sigurno znate, dodaju naprednjaci, „i da je zimi gotovo nemoguće očistiti taj putni pravac“.

„Znate vrlo dobro i da su sve linije, pa i te koje ste sami ukinuli, zapravo bile probne i da nijedan prevoznik nikada nije prihvatio tu liniju, čak i sa kombi vozilima o kojima govorite“.

„Nije tačno da ne postoji autobuska linija, jer postoji ona koja saobraća preko Bele Zemlje“.

Za put ka Zabučju naprednjaci navode da je „u potpunosti rekonstruisan, pre nekoliko godina, ali zbog ogromne frekvencije saobraćaja nije neobično da se na njemu pojave udarne rupe, koje se redovno saniraju“.

O ostalim komunalnim problemima građana tog užičkog naselja, na koje je SSP ukazao, naprednjaci poručuju da se „kontejneri, prema planu, na Velikom Zabučju prazne tri puta nedeljno (ponedeljkom, sredom i petkom), a u Ulici Ljubice Čakarević ponedeljkom i petkom“.

Uz navode da „nije tačno da se kontejneri u tom naselju prazne jednom sedmično“, naprednjaci ocenjuju da se to plasira „s ciljem da se obmane javnost“.

„Građani Zabučja mogu se obratiti komisiji nadležnoj za postavljanje komunalne opreme sa zahtevom za veći broj kontejnera, sa čime ste ih u velikoj brizi, mogli i sami upoznati“.

„Takođe, znaju da mogu“, navode naprednjaci, „kroz program „Udružimo se“ ili tokom javne rasprave za kreiranje budžeta, podneti predloge za uređenje dečijih i sportskih igrališta, odmorišta, staza za šetanje i svih drugih javnih prostora.

„Na to bi“, poručuju naprednjaci predstavicima SSP, „trebalo da im ukažete, ako imate časne namere i brinete o njima“.

Briga o građanima  

„Nama je gospodo iz SSP-a bezbednost građana Zabučja, a naročito dece i učenika, na prvom mestu i, u dogovoru sa njima, a ne sa vama, radimo na rešavanju svih njihovih problema“, poručuju iz užikog odbora naprednjaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari