SSP Užice: Stanovnici Zabučja bez javnog prevoza, vlast ih tretira kao građane drugog reda 1Foto: N. Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) traži od užičke vlasti da vrati autobusku liniju javnog prevoza do naselja Zabučje, iznad grada, za čije građane ističe da „plaćaju obaveze i poreze kao i ostali njihovi sugrađani, ali ih vlast SNS tretira kao građane drugog reda“.

Taj odbor ističe a je „lista pritužbi na račun lokalne vlasti dugačka, a kao najveći problem građani ističu to što im je, pre par godina, ukinuta linija javnog prevoza, koja im je neophodna zbog velike udaljenosti delova tog naselja od centra grada i konfiguracije terena jer“, kako se dodaje, ne poseduju svi privatne automobile, a taksi prevoz je preskup“.

Zbog velikog broja dece školskog uzrasta i zaposlenih, građani tog naselja su, prošle godne, podseća SSP, peticijom tražili od loklane vlasti da se vrati prevoz mini-busom, što bi zadovoljilo potrebe celokupnog naselja, ali da njihov opravdan zahtev nije uvažen.

„Ostavili su građane da se snalaze kako znaju i umeju, u svim vremenskim uslovima“, poručuju iz SSP.

Pored tog problema, u tom naselju, dodaje SSP, nema dovoljno kontejnera, smeće se odnosi tek jednom nedeljno, a građani su sučeni su i sa slabom javnom rasvetom, lošom putnom infrastrukturom, jer je postojeći put pun udarnih rupa.

SSP Užice: Stanovnici Zabučja bez javnog prevoza, vlast ih tretira kao građane drugog reda 2
Zabučje/Foto: SSP

„Prostor oko javne česme je neuređen. Na česmi čak nema oznake da li je voda upotrebljiva za piće, a okolni parkovi i igrališta su zarasli u šiblje i godinama nisu uređivani, tako da su neprohodni i van funkcije“.

Uz podsećanje na to da je Zabučje najveće gradsko naselje koje obuhvata tri mesne zajednice – Centar, Ljubanje i Bela Zemlja i da je preko njegovih strmih padina, pre izgradnje magistrale, išao jedini put prema Zlatiboru, SSP ističe da se u tom naselju nalazi i Dom za smeštaj starijih lica.

„Sve ono što jedna lokalna samouprava treba da uradi za svoje građane u jednom urbanom naselju ne funcioniše“.

„Ali, gradski čelnici će doći, kao i uvek pred izbore, da obećavaju, pritiskaju ili prete sa nula ostvarenih dosadašnjih rezultata i sa nula dinara ulaganja iz gradskog budžeta za dvanaest godina vlasti, a da grašanima nije omogućeno ono najosnovinije – siguran odlazak i povratak đaka i građana od škole ili posla do kuće“, poručuju iz užičkog odbora SSP.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari