Sveobuhvatno osmišljen socijalni program je primarni zadatak opštine Veliko Gradište koga su odbornici Skupštine prihvatili na predlog predsednika Dragana Milića prilikom usvajanja budžeta za ovu godinu.

– Teško je vreme pa određenoj strukturi ljudi moramo pomoći čime smo bili opredeljeni prilikom predlaganja i usvajanja budžeta koji ima i razvojni ali prevashodno socijalni karakter, kaže za „Braničevo Danas“ Dragan Milić. Komentarišući realnost najvišeg akta lokalne samouprave i socijalnu odgovornost aktuelne vlasti, baziranoj na pažljivoj analizi svih podataka o stanovništvu, Milić nas je upoznao sa detaljima intencije da sredstva budu što pravednije raspodeljena i usmerena ka svim gradjanima kako bi se maksimalno ublažile posledice prognozirane ekonomske situacije.

Kad su u pitanju porodice, za svaki novosklopljeni brak je namenjeno 20.000 dinara uz uslov da jedan od pripadnika bračnog para ima stalno prebivalište u Velikom Gradištu.

U oblasti prava na dečji i roditeljski dodatak, prihvaćeno je da stimulas za prvorođenu bebu iznosi 15.000 dinara, za drugu 20.000 i za treću 25.000 dinara. Iznosi stečeni ovim pravom za samohrane roditelje iznosiće 50 odsto više. Majke koje nisu u radnom odnosu dobijaće porodični dodatak od 10.000 dinara mesečno.

Za sve učenike osnovne škole sa teritorije opštine Veliko Gradište, tokom trajanja školske godine, obezbeđeno je pravo na besplatan obrok u vrednosti užine koju obezbeđuje škola. Svim učenicima srednje škole omogućeno je pravo na besplatan javni prevoz dok će redovni studenti to moći da koriste jedanput mesečno od mesta stanovanja do grada u kome studiraju.

Lokalna samouprava je obezbedila i posebne olakšice za najstarije sugrađane pa penzioneri sa najnižim primanjima stiču pravo na poseban dodatak od 11.000 dinara mesečno u slučaju da su im primanja niža od ovog iznosa. Uz preporuku lekara, svi penzioneri sa prebivalištem na teritoriji ove opštine moći će besplatno da koriste javni prevoz za specijalističke preglede van sedišta komune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari