Sombor: Donacijama do pijaće vode u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ 1Stanišićka škola u Somboru, foto: SOInfo (soinfo.org)

Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u naselju Stanišić u Somboru neophodno je ukupno 155.000 dinara, što je oko 1.300 evra, za nabavku filtera za vodu kako bi učenici i zaposleni u ovoj školi imali ispravnu vodu za piće.

Kako navodi portal SOInfo, škola je tim povodom pokrenula akciju prikupljanja donacija radi ugrađivanja filtera za vodu.

„Postavili bismo na četiri mesta u školi filtere, kako bi pitka i ispravna voda bila dostupna svim učenicima i radnicima škole“, objavljeno je na Fejsbuk stranici ove škole.

Dodaje se da, svi koji žele da doniraju, mogu to da urade uplatom na račun škole.

Kada bi jedno od najvećih somborskih sela moglo dobiti pijaću vodu, za sada nije moguće čak ni pretpostaviti, navodi ovaj portal.

Javna nabavka za izgradnja dovodnika vode od Svetozar Miletića do Stanišića dužine 5.466,73 metara, iako više puta najavljena, te planom javnih nabavki lokalne samouprave planirana za drugi kvartala ove godine – do danas nije raspisana.

Prema dostupnim informacijama iz maja tekuće godine, Autonomna pokrajina Vojvodina bi sa 40 miliona dinara trebalo da sufinansira prvu fazu projekta dovodnika vode od Svetozar Miletića do Stanišića, čija je ukupna vrednost više od 79 miliona dinara.

Tokom ove faze, kako je najavljeno, biće postavljeno 5,5 kilometara vodovoda od Svetozara Miletića ka Stanišiću, a prema navodima gradonačelnika, po završetku druge faze radova, naredne godine, Stanišić bi trebalo da dobije pijaću vodu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari