Sombor: Mladić transportovao i skladištio opasni otpad 1Policijska uprava Sombor: Opasne materije u Apatinu, foto: SoInfo

Vlasnik preduzetničke radnje je, bez dozvole nadležnih organa, sakupljao, transportovao i skladištio opasni otpad, objavila je Policijska uprava Sombor.

Kako se navodi saopštenju policije, postoji osnov sumnje da je dvadesetogodišnji mladić iz Apatina izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, prenosi portal SoInfo.

„On se tereti da je kao vlasnik preduzetničke radnje, u periodu od novembra 2021. do maja 2022. godine, bez dozvole nadležnog organa, sakupljao, transportovao, skladištio i prodao više od 31 tone opasnog elektronskog i električnog otpada vrednosti oko 800.000 dinara“, navedeno je u saopštenju policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala, u saradnji sa Policijskom upravom Sombor, podneće krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru protiv osumnjičenog.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari