Sportske igre mladih u Velikom parku u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

U Kragujevcu se po deveti put u organizaciji Gradskog saveza za školski sport održavaju Sportske igre mladih. Igre koje okupljaju veliki broj dece u svim gradovima Srbije promovišu sport, fer plej i poštovanje različitosti.

Otvaranju igara u Velikom parku prisustvovao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport koji je u ime grada pozdravio učesnike i organizatore.

– Ovo je karneval radosti i sporta, tradicija koja se već duži niz godina održava u Kragujevcu i iz godine u godinu okuplja sve veći broj dece, kazao je Stevović, član Gradskog veća.

Po njegovim rečima okupljanje dece u što većem broju u svakoj društvenoj aktivnosti koja pozdravlja i slavi sport je „velika stvar za sve nas”.

– Velika je stvar za naš grad i našu zajednicu jer na taj način stvaramo zdrave generacije, zdravu decu a sutra i moguće šampione koji će na najbolji način da predstavljaju svoj grad i zemlju. Grad je tu da podrži svoje najmlađe sugrađane i ovakve manifestacije a nastavićemo u tom duhu sa sređivanjem što većeg broja otvorenih terena za male sportove, igrališta za decu i fiskulturnih sala. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti da se družimo i radujemo sa našim malim sportistima, poručio je Stevović.

U okviru desetih SIM u Srbiji i devetih koje se održavaju u Kragujevcu učenici osnovnih škola takmičiće se u basketu tri na tri na košarkaškom u Velikom parku, malom fudbalu na Stadionu Čika Dača i između dve vatre u Hali Gordana Goca Bogojević igraju najmlađe generacije, niži razredi osnovne škole.

– Današnji pobednici Sportskih igara mladih idu na regionalno takmičenje koje će se održati u Čačku, a onda na državno prvenstvo, istakao je Dragan Đorđević, predsednik Gradskog saveza za školski sport.

Pored sporta koji je okosnica igara, ono što je najlepše u ovom takmičenju je upoznavanje i druženje osnovaca iz svih škola.

– Za igre je prijavljeno više od šestotina osnovaca i vreme nas je poslužilo i sve vreme se čuje dečiji smeh za šta se borimo, zaključio je Đorđević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari