Tehnički fakultet u Zrenjaninu otvoriće novi smer za inženjerstvo nafte i gasa, a predviđeno je da od naredne školske godine, kada startuje ovaj obrazovni profil, bude upisano 30 studenata.

Više detalja znaće se nakon što fakultet pripremi studijski program, čulo se nakon potpisivanja Memoranduma o poslovno-tehničkoj saradnji između fakulteta i Naftne industrije Srbije, koja ulaže sredstva u otvaranje novog smera. Memorandum o saradnji potpisali su dekan Tehničkog fakulteta Milan Pavlović i zamenik generalnog direktora kompanije NIS Dmitrij Fomenko.

– Za naš fakultet otvaranje novog smera predstavlja obogaćivanje studijskog programa, a za studente šansu da steknu diplomu iz traženog inženjerskog smera. Naravno, mnogi će dobiti posao i to treba da bude veliki impuls najboljim đacima da se ovde upišu. Planiramo da svoje studijske programe oglasimo u inostranstvu, kako bi otvorili vrata stranim studentima – rekao je dekan Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu Milan Pavlović.

Uz finansijsku pomoć Naftne industrije Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ opremiće laboratoriju potrebnu za ovaj smer i organizovati studijski program u skladu sa potrebama naftne kompanije. Diplomirani studenti ovog studijskog programa biće angažovani u poslovnom sistemu NIS-a, čulo se na skupu u Zrenjaninu. Ovo je četvrta godina kako NIS podržava obrazovne ustanove u Srbiji u okviru projekta „Energija znanja“, koji obuhvata različite vidove saradnje sa brojnim naučnim institucijama i univerzitetima u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari