Prvi golman srpske fudbalske reprezentacije Vladimir Stojković kaže da se tokom ovih priprema nije specijalno bavio igrom francuskih napadača, pa ni Pijerija Anrija, koji ga je savladao u jedinom porazu „orlova“ (1:2) od početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Ali, ne zato što ima već pripremljen „lek“ za golgetera Barselone u revanšu sa „trikolorima“ sledeće srede u Beogradu, već zbog toga što se, kao i obični ljubitelji fudbala, nagledao mečeva predvodnika moćne navalne linije planetarnog vicešampiona.

 

– Toliko puta sam ga gledao na televiziji da znam sve o njemu. Spreman sam za Anrija, poznate su mi njegove karakteristike, kao i osobine svih ostalih francuskih reprezentativaca. A, selektor i njegovi saradnici skrenuće nam pažnju na najvažnije detalje. Kod nas nema improvizacije – uverava, zvanično još uvek, čuvar mreže Sportinga, koji nije pronašao novi angažman, pa i dalje trenira sa Crvenom zvezdom.

Mada sezonama ne brani u kontinuitetu u klubovima, „jedinica“ lidera Sedme kvalifikacione grupe nada se da se ni ovoga puta neće osetiti manjak takmičarskih mečeva.

– Videćemo u sredu koliko moja forma trpi zbog toga što sam bez kluba, ali sigurno je da ću kao i uvek dati svoj maksimum na golu reprezentacije. Sledeće srede verovatno i više od toga, jer će me puna Marakana i važnost meča dodatno motivisati. Ovo je možda presudna utakmica za plasman na Mundijal u Južnoj Africi, a svako od nas mora biti na visini zadatka – podseća Stojković, koji je juče sa kolegama trenirao u Čelarevu, na igralištu lokalnog ČSK-a, a potom posetio Pivaru Karlsberg u istom mestu, povodom 117. rođendana sponzora Fudbalskog saveza Srbije.

 

Antić ide u Pariz

Selektor Radomir Antić putuje danas u Pariz da bi uživo ispratio duel Rumunije i narednog rivala njegove ekipe, ove subote na Sent Deniju. Već u nedelju ujutru biće na svom radnom mestu, u sportskom centru Kovilovo.

Milan Jovanović na poštedi

Milan Jovanović jučerašnji trening odgledao je pored aut linije, u papučama. Fudbaler Standarda iz Liježa dobio je poštedu zbog upale žuljeva, ali zato se skoro povredio potpisujući autograme brojnim klincima, koji su pravo sa školske nastave došli na stadion ČSK-a. Kako problemi sa stopalom nisu ozbiljnije prirode, Jovanović ostaje u konkurenciji za meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari